2017. 08. 19. Huba

Rendszeresen ápolod a fogaidat. De a legjobb módszerrel?

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A fogmosás célja nem csupán a lepedék eltávolítása, hanem az íny megóvása és a fogközök megtisztítása. Ezek együttes megvalósításához nemcsak a helyes fogmosási technikára, hanem egy minőségi eszközre is szükséged van.
Rendszeresen ápolod a fogaidat. De a legjobb módszerrel?
Írta: | 2012. 09. 08. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Alapvető dolog, de nem lehet elégszer ismételni: a fogak ápolása azért rendkívül fontos, mert a fogfelület - a szájüreg többi részével ellentétben - nem újul meg, ezért bármilyen sérülés maradandó és fájdalmas károkat okozhat.

A közhiedelemmel ellentétben a legtöbb problémát nem a fogak felületén, hanem a fogak és az íny találkozásánál található ún. ínyszéli barázdában és a fogközökben lerakódó baktériumok okozzák. Ezek „ússzák meg" leggyakrabban a helytelenül kivitelezett fogmosást, és okoznak fogszuvasodást, illetve különböző fogágybetegségeket.

Szerencsére könnyedén elejét veheted a fájdalmas következményeknek, ha javítasz a fogmosási technikádon. A lényeg, hogy a fogfelület alapos, de kíméletes megtisztítása mellett a fogkefédet kb. 45°-os szögben tartva be kell vezetned az ínyszéli barázdába, és finom, körkörös mozdulatokkal azt is megtisztítani a lepedéktől.

Rendszeresen ápolod a fogaidat. De a legjobb módszerrel?


Fontos megemlíteni, hogy ezek rendkívül érzékeny területek, amelyek ápolása fokozott óvatosságot igényel. Ezért szükséged van egy puha és sűrű fejű fogkefére, ami nem csak alaposan, hanem kíméletesen tisztít.

A svájci Curaprox CS 5460 Sensitive fogkefe tökéletes lehet erre a feladatra, hiszen ergonomikus, nyolcszögletű nyelének köszönhetően könnyedén megtartható az ideális szögben, kisméretű fejének hála pedig mindenhol elfér. A puha Curen® sörték kiemelkedően magas száma (5460 db) pedig garantálják a rendkívül alapos tisztítást.

Ráadásul a dizájn is tetszetős, igazi retró, lenyűgöző színekkel. Talán sosem hinnéd, de a fogmosás ezzel valódi élmény lehet. A Curaprox termékcsalád minden korosztály számára biztosít az igényeiknek megfelelő fogápolási eszközöket. Ideje tenned egy lépést a tökéletes fogápolás felé!

További információ: www.tokeletesszajapolas.hu

Olvass tovább