Nyereményjátékok

Nők Lapja Café Nagy Nyári Takarékossági Teszt – nyereményjáték szabályzat

A Nők Lapja Café és az OTP Nagy Nyári Takarékossági Tesztjének nyereményjáték szabályzata.

A Nyereményjáték szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) vonatkozik a Sanoma Media Budapest Zrt. (a továbbiakban: Sanoma vagy Szervező) által üzemeltetett Nők Lapja Café weboldalon 2012. július 11-25. között zajló Nagy Nyári Takarékossági Teszt Nyereményjátékra (a továbbiakban: Játék).

A Játék szervezője a Sanoma Media Budapest Zrt.

A Játék lebonyolításában résztvevő Partner: OTP Bank Nyrt.(székhely 1051 Budapest, Nádor utca 16. cégjegyzékszám: 01-10-041585, a továbbiakban: Partner)

1. A Játékban résztvevő személyek

A Játékban részt vehet minden Internet-felhasználó természetes személy, aki Magyarországon tartózkodási vagy lakóhellyel rendelkezik (továbbiakban: Játékos). Amennyiben a nyertes cselekvőképességében korlátozott, úgy a nyereménnyel kapcsolatos érdemi ügyintézésre, valamint a nyeremény átvételére csak a törvényes képviselőjével együtt jogosult. Amennyiben a nyertes cselekvőképtelen, úgy nevében kizárólag törvényes képviselője járhat el. (Elvált szülők esetén a szülői felügyeleti jogot gyakorló szülő.)

A Játékban NEM vehetnek részt az alábbi személyek:

a Szervező  és Partner  tulajdonosai, vezető tisztségviselői, munkavállalói, megbízottjai, valamint azok közeli hozzátartozói (Ptk. 685. § b.); illetve akik a Játék marketing céljainak megvalósulásában közvetlen szerepet vállalnak, valamint azok közeli hozzátartozói.

 2. A Játék leírása

A Játék leírása és a játékban való részvételhez kitöltendő teszt a

https://nlc.hu/nagy_nyari_takarekossagi_teszt/ weboldalon érhető el.

3. A Játék időtartama

Játék időtartama: 2012. július 16. 0:00-tól 2012. július 29. 24:00-ig tart.

A nyertesek kiválasztásának időpontja: 2012. július 30. 15:00-kor, a Montevideo u. 9-ben.

4. Jelentkezés a Játékra

A Játékban azok vehetnek részt, akik a játék időtartama alatt:

a Nők Lapja Café oldalán kitöltik a Nagy Nyári Takarékossági Teszt oldalon megjelent kérdőívet és helyesen válaszolnak a 8.. számú tudást igénylő kérdésre, továbbá megadják tippjüket a 9. számú kérdésre, valamint önkéntesen megadják szükséges adataikat, és elfogadják a játékban való részvétel feltételeit, ezzel önkéntes beleegyezésüket adták adataik kezeléshez. 

FONTOS SZABÁLY: egy e-mail címről érkező megfejtés, pályázati anyag csak egyszer szerepel a sorsolásban, egy Játékos egy e-mailcímről legfeljebb egyszer próbálkozhat a helyes válaszok elküldésével. Egy játékos csak EGY e-mail címről játszhat a játékban! Ha valaki mégis többször küldi el a megoldásokat vagy szavazatokat, azt a Szervező kizárja a Játékból.

 

5. Nyeremények

A játék végén a játékosok között az alábbi nyereményeket osztjuk ki:

5 játékos számára egyenként bruttó 100 000 Ft, amelynek személyi jövedelemadó előleggel csökkentett nettó összegét, egy-egy, a nyertes által nyitott OTP Takarékszámlán kerül átadásra.

A nyeremény másra át nem ruházható, készpénzre, vagy egyéb tárgyi nyereményre nem váltható át Szintén nem alapoz meg semminemű igényérvényesítést a Szervezővel szemben az, ha a Játékos egyébként nem elégedett a nyereménnyel.

Nyertes tudomásul veszi, hogy a meghirdetett nyeremény bruttó összeg, mely egyéb jövedelemnek minősül, így az SZJA kötelezettséget von maga után.

Szervező vállalja, hogy a bruttó nyereményösszeget a Nyertes számára, a Nyertes által rendelkezésére bocsátott nyilatkozat alapján számfejti, és a számfejtést követően a kiszámított, adóelőleggel csökkentett nettó összeget a nyertes számára nyitott OTP Takarékszámlára átutalja.

Az OTP Takarékszámla megnyitásának költségeit a Szervező viseli. A nyeremény átvételével és felhasználásával összefüggésben esetlegesen felmerülő̋ egyéb költségek és kiadások – köztük az OTP Takarékszámla-vezetés díja – a nyerteseket terhelik.

A Takarékszámla egy kedvező kamatozású, rugalmas hozzáféréssel rendelkező  számla. Kis összegű megtakarítások rendszeres elhelyezésére szolgál. A kedvező alapkamaton felül a Takarékszámlán jutalom kamat is elérhető. (A tájékoztatás nem teljes körű. A  Takarékszámla részletes leírása és minden további információ megtalálható az OTP Bank fiókjaiban és honlapján (www.otpbank.hu) közzétett vonatkozó üzletszabályzatokban és hirdetményekben.)

 

6. Nyertesek kiválasztásának módja

A nyerteseket azok közül a játékosok közül választjuk ki, akik a kérdőív végén található, 8. számú, tudást igénylő kérdésre helyes választ adtak. A végső nyertesek kiválasztása: az az 5 játékos nyeri a fejenként bruttó 100 000 Ft-ot, akik a kérdőívben található 9. számú kérdésre a legpontosabb tippet adja, tehát az általa megadott szám a legközelebb áll a valós adathoz. Amennyiben több mint 5 játékos ad azonos tippet, amely a legközelebb áll a valós adathoz, ez esetben a legkorábban beérkező 5, pontos tippet adó játékosokat nyilvánítjuk nyertesnek.

A nyertesek kiválasztásánál 2 további pótnyertest is rögzítünk: akiknek a tippje a 9. számú kérdésre a legközelebb áll a valós adathoz az 5 kiválasztott nyertes után.

A nyertesek személyét a Szervező 3 munkavállalójából álló bizottsága állapítja meg, melyről jegyzőkönyv készül.

7. Nyertesek értesítése

A nyerteseket minden esetben e-mailen értesítjük, a nyertesek kiválasztását követő 2 munkanapon belül, ha valaki azonban mégsem kapna levelet, de a weboldalon közzétett nyertesek között felismeri magát, kérjük, jelentkezzen a nyeremenyjatek@nlcafe.hu e-mail címen neve, postacíme megírásával.

Amennyiben az értesítést követő 15 napon belül nem kapunk a kiértesített nyertestől visszajelzést a nyeremenyjatek@nlcafe.hu email címen, a nyertes nevének és postacímének megadásával, úgy a nyertes helyére pótnyertes lép elő.

8. A nyeremények átadása

A nyeremény nettó összegét a nyertesnek a Szervező OTP Takarékszámlára utalja át.

 A nyertes – amennyiben nem rendelkezik Takarékszámlával – azt csak személyesen tudja megnyitni az OTP Bank fiókjaiban. A számlanyitással kapcsolatos teendőkről a Szervező a nyertessel való kapcsolatfelvétel során ad tájékoztatást a nyertesnek.

A nyertes köteles a kapcsolatfelvételt követően – vagy ha OTP Takarékszámlával nem rendelkezik, a számlanyitást követően – a nyeremény átutalása érdekében az OTP Takarékszámlája számát a Szervezőnek megadni.

A Szervező a nyertes OTP Takarékszámla számának közlését követően – ha a nyertes a adókötelezettség teljesítéséhez szükséges elvárásoknak eleget tett – 5 munkanapon belül a megadott számlaszámra történő átutalással adja át a nyereményt.

A nyereményt előzetes egyeztetés után banki átutalással teljesíti a Sanoma, miután Pályázó a Szervező által megküldött “személyi lap nyereményhez” nevű dokumentumot hiánytalanul kitöltve Szervező részére visszaküldi.

A Játékosok kötelesek együttműködni mind Szervezővel, mind Partnerrel a nyeremények átvétele érdekében Nyertes köteles az adókötelezettségek teljesítése során a Szervezővel együttműködni, a számfejtéshez – a személyi jövedelemadó előleg megállapításához – szükséges írásbeli nyilatkozatot tenni a hatályos adójogszabályok szerint. Nyertes tudomásul veszi, hogy e nyilatkozat hiánya, illetve hiányos volta esetén, illetve ha Nyertes adóazonosító jellel nem rendelkezik, Szervezőnek ezen akadályok Nyertes általi megszüntetéséig a nyereményt a hatályos adójogszabályok értelmében nem áll módjában Nyertes rendelkezésére bocsátani.

Amennyiben a nyertesek értesítésétől számított 90 naptári napon belül nem tesznek eleget a 8. pontban foglaltaknak és emiatt a nyeremény átvétele meghiúsul, a nyeremény a továbbiakban nem vehető át, illetve nem vehető igénybe és a Sanomát semmilyen felelősség nem terheli.

 9. Adatkezelés

A Játékosok a Játékban való részvétellel önkéntesen hozzájárulnak ahhoz, hogy

– megadott adataik (név, e-mailcím, lakcím, telefonszám) a Szervező, mint adatkezelő adatbázisába kerüljenek és azokat a Sanoma minden további engedély és ellenszolgáltatás nélkül kezelje a nyertesek megállapítása, értesítése, a nyeremény átadása és a reklamációk kezelése céljából, legfeljebb a játékot követő 6 hónapig.  A Szervező a személyes adatot törli az érintett írásbeli kérésére is, azonban a nyereménysorsolást megelőző adattörlési igény esetén az adattörlést kérő Játékos a játékban értelemszerűen nem vehet részt;

– a nyertesek név, lakcím és telefonszám adatait a nyeremények kézbesítése / a megnyert szolgáltatás igénybevétele, az ezzel kapcsolatos ügyintézés és számviteli kötelezettségek teljesítése érdekében a Sanoma kezelje, és a nyeremények átadása céljából továbbítsa a Partnernek.

A Sanoma adatkezelési azonosítószáma: 633-0001.

A nyertes tudomásul veszi, hogy a név-, és lakcímadataikat tartalmazó nyertes kiválasztási jegyzőkönyvet a Sanoma székhelyén 5 évig megőrzi az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény alapján (kötelező adatkezelés), melyet követően az adatok törlésre kerülnek.

Az a Játékos, aki külön-önkéntesen és kifejezetten – hozzájárult ahhoz, hogy a Sanoma termékeivel/szolgáltatásival kapcsolatos információkat, anyagokat küldjön részére, azonban adatai jövőbeli felhasználáshoz mégsem kíván hozzájárulni, nevének és lakcímének megadásával írásban postai úton, vagy elektronikus levélben kérheti adatai törlését a Sanomától, a nyertesek kötelező adatkezelésén túlmenően. Az adatkezelő által használt adatok vonatkozásában a Játékost megilleti az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 14-18. §-aiban meghatározott valamennyi jogosultság, esetleges jogérvényesítési igényét pedig bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is.

A Sanoma a személyes adatokat az Infotv. rendelkezései szerint kezeli a Játékosoktól kapott felhatalmazások keretei között. A  Szervező és Partner szavatolják, hogy az adatkezelés a vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezések megtartásával történik

10. Felelősségkizárás

A Játékosok az általuk tévesen szolgáltatott adatokból adódó valamennyi következményt maguk viselik.

Értesítési késedelemért a Sanoma nem vállal felelősséget. Értesítési késedelemnek tekinti a Szervező, ha a nyertes a 7. pontban megjelölt 15 napos értesítési határidőn túl ad visszajelzést Szervezőnek.

Az adatok helytállóságát a Játékra történő jelentkezés során (vagy azt követően) Szervezőnek nem áll módjában ellenőrizni.

Az OTP Bank – amennyiben a nyertes korábban nem rendelkezett OTP Takarékszámlával – a számlanyitás során ellenőrzi, hogy a nyertes megadott adatai valósak-e. A számlanyitásra a nyertes személyazonosságának hitelt érdemlő igazolását (személyazonosító igazolvány, vagy más személyazonosításra alkalmas igazolvány felmutatásával) követően kerül sor.

Az adatok helytállóságával kapcsolatban a felelősség és minden ezzel járó jogi és anyagi következmény minden esetben a Játékosokat terheli.

A nyertes a Takarékszámlával kapcsolatos valamennyi igényével, panaszával Partnerhez fordulhat, Sanoma kizárja felelősségét a Takarékszámlával kapcsolatosan.

A Sanoma kizár minden felelősséget bármilyen kártérítési, kártalanítási igényért a Játékokban való részvétel során, a Játék esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből, a Játék során bekövetkezett késésekből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért.

A Sanoma nem vállal felelősséget azért, ha a Játék időtartama alatt a Játék, illetve a Játékot tartalmazó weboldal technikai okokból időszakosan nem érhető el.

 

11. Egyéb

A Játékos a Játékban történő részvétellel automatikusan elfogadja a jelen Szabályzatot és feltétel nélküli beleegyezését adja ahhoz, hogy nyertessége esetén nevét és lakcímét (kizárólag a település megjelölésével) a Sanoma az adott nyereményjátékot közzétevő weboldalán a sorsolástól számított 3 hónapig nyilvánosságra hozza. A Játékos kijelenti, hogy a regisztrációs adatai megfelelnek a valóságnak.

Amennyiben a Játékos bármely okból nem felel meg a Szabályzat feltételeinek, úgy a Szervező az érintett Játékost a Játékból kizárhatja.

A Játékos a Szabályzat elfogadásával egyidejűleg elismeri, hogy teljes körűen megismerte a jelen Szabályzatban rögzített Részvételi Feltételeket és azokat feltétel nélkül elfogadta. Amennyiben a Játékos a Részvételi Feltételeket – annak bármely rendelkezése tekintetében – nem fogadja el, vagy azzal kapcsolatban kifogást emel, a Játékból kizárásra kerül.

 

Kelt: Budapest, 2012. július 10.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top