Nyereményjátékok

Bíborszél

2008 - Egy megújult formáció, az eddig megszokottól kissé eltérő, kevésbé melankolikus, ám annál dinamikusabb az a tizenöt vadonatúj felvétel, ami a Bíborszél most megjelent, Minden más című albumát jellemzi.

1989-ben öt miskolci fiatal srác összeáll és megalakul a Bíborszél együttes. A Bíborszél elnevezés a dalok hangulatvilágát tükrözi, kissé melankolikus, ám dinamikus, populáris, de ezzel együtt egy letisztult, igényes zenei irányvonal.
1991 fontos mérföldkő a zenekar életében. A Magyar Televízió és a Rákóczi Hanglemez Kiadó által megrendezésre kerülő ÁB Popfesztiválon a zenekar produkciója közönségdíjas lesz. A “Nem hiszem el” című dal, – amely a közönségdíjat is jelentette -, országos ismertséget hoz az öt fiatal miskolci zenész számára és megjelenik a “Szivárvány” című album. A rádiós játszási listák élén tarolnak a fiúk és országszerte turnéznak.

Bíborszél
Bíborszél

2008. Egy megújult formáció, az eddig megszokottól kissé eltérő, kevésbé melankolikus, ám annál dinamikusabb az a tizenöt vadonatúj felvétel, ami a Bíborszél most megjelent, Minden más című albumát jellemzi. Két új tagot is felfedezhetünk az együttesben: a basszusgitáros, Tóth Szabolcs és egy új belépő Rácz Geri Gergely, aki mint ritmusgitáros csatlakozott a zenekarhoz.
Az albumon az elmúlt években felgyülemlett energia, az igényes szövegek és a modern zenei ötletek, hangszerelések egyaránt megtalálhatóak. A dalok jó értelemben vett popdalok, amelyek azon kívül, hogy azonnal dúdolhatóak, el is gondolkoztatnak, akár rádióban, akár fejhallgatóval hallgatja otthon az ember. Persze az alapvető jellemzők most sem változtak, letisztult, igényes hangszerelés, tartalmas, időnként elgondolkodtató szövegek és fülbemászó dallamok, amelyek mindig is jellemezték a Bíborszél dalait. Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy a fiúk most sem okoztak csalódást.

Az album első kislemeze, a New Order egykori világsikerének, a „True Faith” című dalnak Hiányzol címen feldolgozott változata, amely a Bíborszél átírásában egy igazi, lendületes, ma is aktuális sláger.
De a zenekar azon régi Bíborszél rajongók számára is tartogat meglepetéseket, akik talán nosztalgikus érzésekkel veszik kézbe az albumot, ugyanis az új dalok mellett helyet követelt magának az a bizonyos „Nem hiszem el” című sláger is – természetesen kissé megújult változatban – , amely annak idején olyan sokak kedvence volt, s amely nélkül még ma is elképzelhetetlen egy Bíborszél koncert…
Visszafogott, ám mégis dinamikus hangzás, egyéni énekhang és izgalmas szövegek – ez jellemzi a Bíborszél világát.
Látogass el a www.biborszel.com weboldalra, ahol bővebb információkat találsz az együttesről, belehallgathatsz a dalokba és megtudhatod, hogy hol lépnek fel mostanában…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top