Női napozó

Gyermekbarát strandok Budapesten 2.

Nem vitás, hogy Budapest a strandok és fürdők fővárosa, így a fürdőzési lehetőségekből óriási a kínálat. Bőséggel válogathatunk a nyáron idényfürdőként is üzemelő gyógyvizes helyek, strandok, uszodák, valamint a gyermekek igényeinek fő kiszolgálói, az akvaparkok között. Gyermekes családoknak ajánljuk az alábbi strandkalauzunkat.

Aquaworld Budapest 

Az élményfürdők, napjaink vízi vidámparkjai például kifejezetten gyerekbarát szolgáltatásokkal csábítják a családokat. Az Aquaworld Budapestben is szinte minden megvan, amiről egy gyerek csak álmodozhat, ráadásul, mivel fedett létesítményről van szó, egész évben elérhető az összes szolgáltatása. Ezek pedig igazán széles spektrumon mozognak: többek között 11 csúszda, 17 medence (amiből az egyikben szörfözni is lehet), háromméteres ugrótorony, szauna és wellnessközpont.

Gyermekbarát strandok Budapesten 1.
 

Felnőttként is megér egy próbát a 17 méter magasról startoló csúszda, vagy a gyerekek kedvence, az igazi kuriózumnak számító vízen járó labda, de a kerekítő foglalkozáson át a születésnapi partiig a legkülönfélébb programokkal kábíthatók itt a gyerekek. 3 év alatt valamennyi szolgáltatás ingyenes, de számos egyéb kedvezménnyel is támogatják a kisgyermekes családok kikapcsolódását, például az exkluzív babaúszás oktatással a legkisebbeknek is kedveskedve.
Nincs nagy különbség a hétvégi és a hétköznapi árak között, a belépő 1350–4990 Ft-ba kerül, a nyitva tartás pedig igazán baráti: minden nap reggel hattól este tízig pancsolhatunk itt.

Dagály Termál- és Strandfürdő

A Duna partján lévő fürdőben tíz különböző formájú és hőmérsékletű medence található kellemes, festői környezetben. 2000-ben a strand területén található 2 nagy méretű termál ülőmedencét átépítették, azok jelenleg gyermek-, termál-, ülő-, élmény- és oktatómedencékként üzemelnek. Az élménymedence számos szolgáltatást – pl. sodrófolyosó, pezsgőágy, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók – nyújt a fürdeni vágyóknak. 2002 nyarán megújult a gombamedence és a vese alakú medence is, melyeket a tengerpart zúgását utánzó egyedi koncentrikus hullámokat keltő hullámgépekkel láttak el.

Gyermekbarát strandok Budapesten 1.
 

A strandon csúszdával és árnyékolóval ellátott gyerekmedence és játszótér is szolgálja a legkisebbek kényelmét. Hároméves korig itt is ingyenes a belépés, és ha jól időzítjük a strandolást a gyerekünk találkozhat Pici Cicával és Maci Kutyával, akik a nyári Minimax Gyerekstrand rendezvény keretén belül július 12–26. között teszi tiszteletét a Dagályban. Emellett még számos más programmal kedveskedik a strand – köztük a felnőttek érdeklődésére számító, focivébé jegyében zajló műsorokkal.
Nyitvatartási idő minden nap 6–20 között, a belépő ára 2400-2800 Ft.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top