Női napozó

Egyszerű, csináld magad nyári ruha

Csajok! Én kipróbáltam, és most megosztom veletek a tapasztalataimat.

Mimi G. maxiruhája egyszerűnek látszik, ezért választottam ezt a könnyű darabot első művemnek. A másik ok, hogy egy félórás videóban pontról pontra végigkövethettem a lépéseket. Ha ki akarod próbálni:

Első felismerésem az volt, hogy ez annak egyszerű, aki már varrt korábban. Hiába vagyok Burda-fan, még sosem próbáltam meg elkészíteni azokat a ruhákat, amik után sóvárgok. Szerencsére a videó egyértelműen mutatja, hogyan kell dolgozni, de nem árt, ha van a közelben egy hozzáértő. Néhány dolog, amire szerintem érdemes figyelni:

1. A ruha kiszabásánál arra kellett figyelnem, hogy pontosan vegyem fel az adatokat. Mivel ez egy egyenes szabású ruha, ott kell felvenni a szélességet, ahol az neked a legnagyobb: Mimi G. a vállánál mérte meg magát, de nekem a csípőmnél kellett.

Egyszerű csináld magad nyáriruha

2. Nem szerettem volna a földet söpörni, így csak bokáig mértem magam.

3. Ha úgy érzed, hogy nem állna jól a derékban behúzás, akkor nyugodtan csúsztasd fel egy kicsit, mondjuk mell alá.

Egyszerű csináld magad nyáriruha

4. Én más sorrendben varrtam össze a ruhát, mivel kezdő varrónőként így egyszerűbbnek láttam: először belevarrtam a középső csíkot (amibe később a gumit fűzöm), majd felül (és alul is, szerintem ez anyag függő) beszegtem. Utolsóként készítettem el az oldalvarrást.

Egyszerű csináld magad nyáriruha

5. Az oldalvarrásnál ne felejtsd el NEM bevarrni azt a részt, ahol később a gumipántot kell majd behúznod.

6. Hiába csupán félórás a videó, ha kezdő vagy, mint én, legalább két órával számolj.

7. A gumipánt bevarrása után kedved szerint ráncolhatod az anyagot, akár egy kicsit görögös hatásúvá is varázsolhatod a ruhádat.

Egyszerű csináld magad nyáriruha

8. Pántot bármikor varrhatsz bele, ha kényelmetlen pánt nélkül. A ruha nem lett tökéletes, de első próbálkozásnak megfelel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top