Hurrá nyaralunk

10 romantikus partrész szerelmespároknak

Ha elképzelhetetlennek tartod a nyarat egy kis romantika nélkül, válaszd úti célul a legszebb tenger- és tópartok egyikét, ahol elbújhatsz szerelmeddel a világ zaja elől.

Az adriai gyöngyszem, Losinj szigete

Losinj szigete Horvátországban, Crestől délre található, különleges növényzete és klímája miatt igazi gyöngyszeme a Kvarner-öbölnek. Érdemes kihasználni, hogy a szigetnek több mint 100 km hosszú tengerpartja van, sok eldugott kis zegzuggal. Mivel a sziget keskeny, nem kell sokat sétálni ahhoz, hogy meseszép öblökre, sziklás, vagy éppen homokos partszakaszokra, derékig érő, sekély vízre találjanak azok a szerelmesek, akik szeretnének picit elvonulni a világ zaja elől.

10 romantikus partrész szerelmespároknak

A legromantikusabb balatoni partszakasz: Fonyód

Fonyód a Balaton délnyugati partjának legnagyobb városa, rengeteg panzióval, étteremmel és szórakozóhellyel várja a kikapcsolódásra vágyó párokat. A 233 méteres Vár-hegyről, a 207 méter magas Sipos-hegyről, vagy akár a város vízpartja mellől nyílik a legszebb kilátás a szemközti Badacsonyra, és itt nyúlik a tóba a Balaton leghosszabb, 464 méteres mólója.

Tisza-tavi Álompart

A Tisza-tó nyugati oldalát benépesítő kicsiny falvak alkotta, 22 kilométer hosszú partszakaszt nevezik Álompartnak. Nevét háborítatlan, természetes szépsége miatt kapta, amely hívogatja a romantikára vágyó szerelmespárokat. Az Álompart mentén fekszik Tiszanána, ahol a tó egyik legfiatalabb és legszebb strandja, Sarud található.

Capri, Olaszország

A mészkőszikláiról, tengerre néző villáiról híres, a szerelem szigetének is emlegetett Capri vitathatatlanul Olaszország, sőt Európa egyik leggyönyörűbb szigete. A Tirrén-tenger 10,4 km2-es területű földi paradicsoma már a rómaiak korában is népszerű üdülőhely volt, ami a mai napig abszolút megtestesíti a “dolce vita” hangulatot. Tökéletes választás, ha egy igazán romantikus helyre vágytok a pároddal a nyáron.

10 romantikus partrész szerelmespároknak

Saharun strand, Horvátország

Ha kristálytiszta tengerre, eldugott partszakaszokra, napfényre és romantikára vágytok, akkor irány Horvátország!  Veli Rat közelében, a Dugi Otok sziget északi részén található a Saharun nevű homokos strand. A 800 méter hosszú, fenyőerdőkkel borított sziget a kristálytiszta vizű tengerrel ideális hely a romantikus párok számára.

Santorini

Santorini szigete egy hatalmas vulkánkitörés eredményeként jött létre. Igaz, a különlegességnek számító vulkanikus eredetű fekete homokos strandok általában zsúfolásig vannak. Ennek ellenére Santorinin mindig lehet találni egy eldugott, csendes tavernát, ahol egy friss tengeri fogásokból álló, romantikus vacsora mellett gyönyörködhetsz a pároddal a lélegzetelállító panorámában.

10 romantikus partrész szerelmespároknak

Montenegró

Montenegró egyre népszerűbb nyaralócélpont, ám bőven tartogat még felfedezetlen gyöngyszemeket. A képeslap szépségű Sveti Stefan egy új szintre emeli a tengerparti romantika fogalmát. A középkori fallal körülvett falu fénykorát a 60-as években élte, napjainkban pedig egy igazi kultuszhellyé nőtte ki magát. Tökéletes álomnyaralás helyszíne lehet, kitűnő ételekkel, távol a nagyvilág zajától.

Olasz Riviéra

Ha már romantikus helyeket keresünk, ne felejtsük ki a listáról az olasz Riviérát. A meredek sziklákra épült, szőlőföldekkel körülvett településeket a sziklák peremén haladó Via dell’ Amore, a Szerelem Ösvénye köti össze egymással, ahonnan fantasztikus panoráma tárul elénk, bármerre is nézünk.

Bled, Szlovénia

A Szlovéniában található kis városka, Bled ideális fekvése és regénybe illő kastélya miatt az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, ráadásul nagyon közel fekszik Magyarországhoz. A sziklacsúcsra épített bledi kastély valóban filmbe illő látvány, nem is beszélve a tó közepén található Bled-szigetről, ami tökéletes célpont egy romantikus kiránduláshoz.

Tihany

A belső taváról, apátságáról és levenduláiról híres Tihanyi-félsziget lenyűgöző környezete és kulturális látnivalói bárkit elvarázsolnak pillanatok alatt. Annak ellenére, hogy kincsei Európa-szerte híresek, a környék megőrizte nyugodt, idilli hangulatát. Tökéletes hely azoknak a szerelmeseknek, akik egy kis romantikára vágynak a Balaton közelében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top