Hurrá nyaralunk

Kempingkörkép itthon – a legjobbak

Régóta megunhatatlan nyári program a magyarok számára a kempingezés, nemcsak az olcsósága, hanem lazasága és a természetközeli érzés miatt is. Kicsit változtak az idők, és a mai táborozók már gyakran luxuskörülmények között pihennek, de azért a sátrak sem tűntek el a kempingekből. Ideje áttekinteni, hogy az utóbbi években sok változáson átesett táborhelyek közül melyek ma Magyarország legjobbjai.
 

Kicsi, de erős – Mecseknádasd Csillag Kemping

A Mecsekben járó túrázók a 6-os úton találkozhatnak a könnyen megközelíthető és jól látható, erdős útszakaszon elvezető bejárattal. Viszonylag nagy, szépen karbantartott, gondozott területen, teraszos elrendezésben alakították ki a sátorhelyeket. A Mecseknádasdra nyíló kilátást nem zavarja a forgalmas 6-os út sem. Tisztán tartott, modern vizesblokk, tűzrakóhely, bográcsozási lehetőség jelentik az alapkészségeit a helynek, ezen felül csónakázhatunk vagy fürödhetünk a tóban. Természetesen az áramcsatlakozás is adott. Az egész területet erdő veszi körül, ahol a természet védelmének szabályait betartva szabadon kóborolhatunk. A vendégházban minden igényt kielégítő szállást tudnak biztosítani.
Ajánljuk mindenkinek, aki szép természeti környezetben, nyugodt, de sok izgalmas helyet ígérő környéken keres (minimalista) tábort.

Gyerekbarát – Révfülöp Napfény Kemping

A Napfény egyike annak a három balatoni kempingnek, amit a Balatontourist az elmúlt években gyermek- és családbarát szolgáltatásokkal fejlesztett. Itt alakítottak ki kísérletképpen a gyermekek vízparti pancsolására szolgáló, úgynevezett mini-lidót, amely a korábbi természetes Balaton-partot eleveníti fel. További gyermekbarát szolgáltatásaik: homokos játszótér, gyermekfürdető pelenkázóval, gyermekmedence. A “Family Campsite” díjat az európai viszonylatban is kiemelkedő gyermekbarát szolgáltatásaikért kapták. A kemping további sajátossága, hogy a sátrak mellett bérelhető mobilházak nagy választéka várja a kempingbarátokat. A hosszú strandszakaszon fürdőzésen kívül szörfözésre is lehetőség nyílik. De van gyermekanimáció, sőt kirándulásokat, biciklitúrákat is szerveznek a vendégeknek. Az újonnan kialakított főzőkuckó és a szalonnasütőhely, a különféle sportolási lehetőségek tovább növelik a hely vonzerejét. A kemping néhány km-re található az északi part legszebb vidékeként számon tartott Káli-medencétől.
A héthektáros létesítmény minden évben május elején nyit. A turistáknak naponta kb. 4-5000 Ft-os költségekkel kell számolniuk, amennyiben lakókocsival érkeznének, ha személyautóval és egy sátorral, akkor 2 főre kb. 3-4 ezer Ft-ot kell számolniuk egy napra.

Naturista – Nemesbük “Angela Farm” Naturista Kemping

Nemesbük egyszerűségét nem érte el a városi rohanó tempó. Itt nyílt meg ’96-ban az “Angela Farmra” keresztelt naturista kemping. Hévíz és Kehidakustány gyógyfürdők között, mindkét üdülőcentrumtól 4 km-re található. Kellemes fekvésű, fűvel-fával, árnyékkal, nyugalomban a természet közepén. A hely egy kis erdővel határos és gyönyörű panorámát kínál. Fekvése mégis központi: a hévízi termálfürdő és a Balaton fővárosa, Keszthely néhány perc alatt elérhető. A kemping összterülete 1,6 hektár. A lejtős terület teraszosított, mintegy 20 lakóegység beállására alkalmas. Bérelhetők apartmanok és faházak is. Van kültéri medence, szauna, infra, masszázs, étkezési lehetőség, kugli.

Kempingkörkép itthon – a legjobbak

Hegyi – Szilvásvárad Hegyi Kemping

A majdnem 2000 lelket számláló település már évtizedek óta nemzetközi üdülőhelynek számít, de igazán közismertté az 1984-es VII. Fogathajtó Világbajnokság tette. Az éves látványosságok közé tartozik a szeptemberben megrendezett Lipicai Lovasfesztivál, melynek keretein belül az országos és nemzetközi fogathajtó bajnokság is indul. A kemping a Kalapot lábánál, az erdő szélén található. Területén egymás mellett helyezkedik el a 9 faház, melyek mindegyikében különálló lakrészeket alakítottak ki saját zuhanyzóval és WC-vel. A kempingen belül a vizesblokkok használata közös, az étteremben ellátást lehet kérni. Konyha, szabadtéri főzőhely, grillező és bográcsozó nyújt segítséget az önellátásra berendezkedett vendégeknek. Az esti együttléteket közös tévészoba, társalgó színesíti.
A hely sajátossága, hogy külön programok szervezését is vállalják: gyalogtúra a bükki turistaösvényeken, látogatás az ősemberbarlangba, kirándulás Aggtelekre a cseppkőbarlangba, sétakocsikázás és lovaglás, kerékpáros vagy motoros túra, városnézés és borkóstolás Egerben. Személygépkocsi- és autóbusz-parkolás: a területen belül. A vendégek magukkal hozhatják kedvenc háziállatukat.

Alföldi – Debrecen Lyra Beach Camping

A debreceni Lyra Beach Camping Kft. a termálfürdő közvetlen szomszédságában található, s 2009 júniusa óta várja a lakókocsival rendelkező és a sátrazás élményét kedvelő vendégeket. Emellett két teljesen felszerelt apartman és egy harmincfős ifjúsági szálló is megtalálható itt. A kellemes zöldövezetben létrehozott retrostílusú kemping megfelelő környezet a pihenni, relaxálni vágyók, a termálturizmust kedvelők, valamint a természetbarátok számára egyaránt. Az átjárhatóság közvetlen a termálfürdőbe. Az 50 négyzetméternyi, egymástól sövénnyel elválasztott parcellákon a 16A-os áramcsatlakozó mellett víz, a klubhelyiségben internethasználat, csocsó és tévé áll a kempingezők rendelkezésére.
Szolgáltatásai kimeríthetetlenek és mindenre kiterjedőek: angol WC, hideg-meleg vizes zuhanyzó, saját parkoló, játszótér, fürdő/strand, kempingen belül igénybe vehető szolgáltatások: animáció, asztalitenisz, babafürdető és ápolószoba, büfé, elektromos csatlakozás, étterem, főzési lehetőség, gyermekfelügyelet, hideg-meleg vizes mosogató, hideg-meleg vizes mosóhelyiség, horgászási lehetőség, internetcsatlakozás, jégakkuhűtési lehetőség, kutya-macska bevihető, mosógép, széf/értékmegőrzés, sport- és strandeszközök bérlése, szennyvízürítés, vasalódeszka vasalóval, vizesblokk mozgássérülteknek, wellness-szolgáltatások, WiFi, kemping 5 km-es körzetében igénybe vehető szolgáltatások: büfé, egyéb sportolási lehetőség, étterem, gyógyfürdő, horgászási lehetőség, játszótér, strand/fürdő, szauna, tenisz, úszómedence, valutaváltás, wellness-szolgáltatások.

Balaton-parti – Balatonfüred Füredi Kemping

A legnagyobb Balaton-parti kempingben a legváltozatosabb szolgáltatásokkal várják a látogatókat. Az árnyas és napsütötte helyeken kialakított parcellák, az új, komfortos vizesblokkok és az ápolt környezet jelentik a kellemes vakáció alapját. A strandolást az ingyenesen használható óriáscsúszda, a homokos partszakasz és a számtalan vízi sport, köztük a vízisí teszi felejthetetlenné, továbbá még teniszpálya és minigolf is található a kemping területén. Mindemellett számos étterem nyújt kellemes gasztronómiai élményeket. A szabadtéren és a gyermekklubban rendezett gyermekprogramokról animátorok gondoskodnak. A felnőttek szórakoztatására napi programokat és sportolási lehetőségeket kínál a kemping. A vendégek kényelmét élményfürdő és szauna szolgálja, de gyermekfürdőszoba és modern vizesblokkok is helyet kaptak az épületben. A kemping 2005-től új, a Balaton parton különlegesnek számító szolgáltatással színesíti a kínálatát: búvártanfolyamot szerveznek. Nemzetközileg is elfogadott (CMAS) bizonyítványt lehet szerezni a 6 napos tanfolyam során.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top