Hurrá nyaralunk

Gyermekbarát strandok Budapesten

A nyári meleget csak a strandon lehet elviselni, úgyhogy fogjuk a gyerekeket, és települjünk ki valamelyik fővárosi fürdőhelyre! Budapesti strandlistánk második része következik.

Csepeli strandfürdő

Gyermekbarát strandok Budapesten 2.
 

A bébik szempontjából a csepeli strandról a legkedvezőbbek a visszajelzések, betartandó elvárás az úszópelenka, a helyi pelenkázó pedig támogatja ezt az elvárást és annak higiénikus betartását is. Nem tartják olcsónak, de a szerdai kedvezmények mellett vállalható befektetés a feltöltődés reményében. A strand elhelyezkedése kedvező, a városhatáron belül, szép zöld környezetben, a soroksári Kis-Duna-ág partján fekszik. Itt található Budapest egyik legnagyobb élménymedencéje is: a 2400 köbméteres medencét sodrófolyosóval, jakuzzival, nyakzuhannyal és három csúszdával is felszerelték. A strand meleg vize korábban gyógyvíz besorolás alá esett, most termálvíz. A szám szerint 4 darab medence típusonként: termál gyógymedence, strandmedence, élménymedence, gyerekmedence. Apró kis alpesi házakra emlékeztető létesítmények adnak helyet a biciklitárolónak a pelenkázó szomszédságában.
Nyitva tartás: 6–20 óra között, a belépő: 1800–2000 Ft

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

Gyermekbarát strandok Budapesten 2.
 

A Csillaghegyi strandfürdő Budapest legrégebbi strandja. Már az 1800-as évek második felétől működött, 2000-ben nyerte el mai formáját. A látogatói szerint a csillaghegyi strand a nyugalom és csend szigete, a budapesti fürdőkultúra iránt érdeklődők fejében hideg vizű strandként van elkönyvelve. A medencéket valóban nem fűtik, de elég kivárni a kánikulát, és máris élvezhető a klímája. Óriási dimbes-dombos területen, mintegy 8 hektárt kihasználva helyezkedik el a részben télen is üzemelő fürdő. Az esetleges hűvös, általában 22-24 fokos vízért kárpótol az eklektika: van itt japánkert, neoklasszicista kislány, ufó alakú zuhanyzó, miegymás. Három darab medence (55 méteres strandmedence, 33 méteres úszómedence, gyerekmedence) szolgálja a fürdőzők igényeit. A belépőjegy extrája, hogy megvásárlásával jogot formálhatunk a füves pályás focira.
Nyitva tartás: 7–19 óra között, belépő: óriási akcióban, egységesen 900 Ft

Pünkösdfürdői strand

Gyermekbarát strandok Budapesten 2.
 

A csillaghegyihez hasonlóan családias hangulatú strand, a fórumozók beszámolói szerint a bébikomfort jelei is felfedezhetők. (A gyerekmedence szélén a babákat is lehet fürdetni nyugodtan.) Forró nyári napokon jól jön, hogy itt sem fűtik a 24 fokos kútból nyert vizet, a strand megközelítése pedig nem bonyolult tömegközlekedéssel sem. Hátránya, hogy hét közben tömegesen özönlik el a táborozó gyerekek, akik maradéktalanul kihasználják a pár fokkal ugyan melegebb és apró csúszdákkal felszerelt gyerekmedencét.
A “Pünkinek” becézett strandot főleg fiatal családosok kedvelik, a gyerekek a sodrófolyosón vagy a csúszdán tombolhatják ki magukat, hátul, a nagy fák között pingpongasztalok vannak. Pünkösdfürdő egyébként már 1935 óta fogadja vendégeit, tervezésében – a végül egy másik uszodának nevet adó – Hajós Alfréd nagy szerepet vállalt.
Nyitva tartás: 9–17, hétvégén 8–20 óra között, belépő: 1700-1800 Ft

Római strandfürdő

Gyermekbarát strandok Budapesten 2.
 

A terület már a rómaiak idején ismert vízadó térség volt. A források környékét szent helyként tisztelték, erre épült a jelenlegi strand. Hangulatra valahol a Csepeli strand és a Dagály között van: itt is sok a zöld, van óriási a strandmedence, ötféle csúszda, és népfürdői jellegének megfelelően egy erős nyári napon akár komoly tömeg is lehet. Igazi szórakoztató strand: a meleg vizű gyerekmedencében a vízágyúkkal felszerelt hajó miatt olyan, mintha egy homokozóban lenne az ember, azzal a különbséggel, hogy a homok helyett vizet lapátolhatnak a csemeték. A strandfürdőben sodrófolyosó és az élményfürdő sok más fajtája főleg gyerekeket és tombolni vágyó tinédzsereket vonz. Itt is szerveznek úszótáborokat, van strandröplabdapálya, a nyugodtabb kikapcsolódásra vágyók a száraz szaunában és a gőzben pihenhetnek.
Nyitva tartás: 9–20 óra között, a belépő: 2300–2600 Ft.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top