Hurrá nyaralunk

Remek könyvek a strandszezonra, 2. rész

Végre itt a nyári szabadság, végre van időnk az olvasásra! Sikeres, friss megjelenésű, ideális strandkönyvekből szemezgettünk – bármelyik garantáltan kikapcsol.
 Lemaradtál az első részről? Még több könyv a vakációra, itt!


Remek könyvek a strandszezonra 2. részP. D. James: A halál jár Pemberley-ben
(XXI. Század Kiadó)

P. D. James, napjaink egyik legsikeresebb krimiírója fogta a Büszkeség és balítélet szereplőit, és bevonta új regényébe. Akik szeretik a sodró, izgalmas bűnügyi regényeket, valamint Jane Austen finom, női irodalmát, azoknak ez a kombináció ideális választás. A történet 1803-ban játszódik: Elisabeth és Darcy megkezdték közös életüket a pompás Pemberley-ben, az idilli harmónia azonban hamarosan darabokra hullik. Egy nap ugyanis megjelenik Elisabeth húga, Lydia, azt sikoltozva, hogy férjét, Wickhamet meggyilkolták, és a szereplők rögtön egy rejtély közepén találják magukat. James regényét az elsőtől az utolsó oldalig átitatja az Austen-kötetek iránti élethosszig tartó szerelem.

Remek könyvek a strandszezonra 2. részNagy Nikolett Beatrix: Életfogytig
(Aba Kiadó)

A misztikus-romantikus könyvek kedvelőinek ajánljuk az első kötetes szerző, Nagy Nikolett Beatrix kisregényét. A történet Emmáról szól: egy lányról, aki nem igazán találja a helyét a való életben. Hamarosan ki is derül, miért! Egy különös, veleszületett betegség miatt nem öregszik, Időtlen. Persze nem ő az egyetlen: sorstársai egy csoportja pici kora óta figyeli őt, és eljön a nap, amikor muszáj belépniük az életébe, kiszakítva őt a világából és egyúttal édesanyja szerető öleléséből. Emma számára csak a szerelem nyújt vigaszt, ami egy másik Időtlen, Ében iránt ébred a lelkében. Közös életük az első perctől menekülés a végzetük, a lelepleződés elől. Hiszen ki ne akarna rájönni, mi az öröklét titka? A válasz alaposan megnehezíti az Időtlenek napjait. Az izgalmas Életfogytig egy sorozat első részeként kerülhet a könyvespolcunkra.

Remek könyvek a strandszezonra 2. részFarkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
(XXI. Század Kiadó)

Farkas Lívia, kis hazánk legsikeresebb független női bloggere, az Urban:Eve blog szerzője okos, gyakorlatias, könnyen használható életvezetési tanácsadás kategóriába sorolható kötetet írt, amely segít a nőknek felismerni, mi az, ami a boldogtalanságukat okozza, és milyen lépéseket tehetnek azért, hogy kikecmeregve életük „pocsolyájából”, szélesre tárják maguk előtt azokat a bizonyos új kapukat. A szerző az elmúlt években nők ezreinek adott már tanácsot az online világban, rengeteg nőket érintő témával foglalkozott és foglalkozik, de saját élettapasztalatait is belegyúrta első könyvébe. Nyaraláshoz is ideális olvasmány: nyugodt, ellazult állapotunkban még inkább észrevehetjük, hogy ennél zöldebb nem lesz, itt az ideje, hogy tegyünk az álmainkért!

Remek könyvek a strandszezonra 2. részJennifer Armentrouth: Obszidián
(Könyvmolyképző Kiadó)

Az Alkonyat-rajongók körében most ez a könyv a legújabb őrület. A regény hősnője, Katie, az utolsó középiskolai évében költözik Nyugat-Virginiába, a tájszólásos emberek, a szakadozó netkapcsolat és az unalom világába. Napjai akkor válnak vidámabbá, amikor észreveszi zöld szemű szomszédját, Daemont, aki amilyen jóképű, olyan beképzelt és dühítő. Az első konfliktusukkor azonban különös dolog történik: a fiú egy érintéssel megfagyasztja az időt… Hamarosan kiderül, hogy ő és a húga Idegenek, egy galaxisnyi ellenféllel, akik a képességeikre pályáznak, ráadásul megérzik a különös jelet, amit Daemon Katie-n hagyott. Üldözőbe veszik a lányt, hogy rábukkanjanak az értékes Idegenek nyomára… Az izgalmas, szerelmes hajsza jó stílusban, jó humorral megírt történet, sodró, pergő, könnyen olvasható.

Remek könyvek a strandszezonra 2. részFejős Éva: Most kezdődik
(Erawan Kiadó)

Fejős Éva, a hazai bestsellerek királynője nemrégiben saját kiadót indított, melynek első kötete régi-új regénye, a Most kezdődik, amely voltaképpen első, annak idején nyomtatásban megjelent regényének felújított változata. Ez a könyv Anisette, egy modell története, akinek a karrierjét kettétöri egy gyilkos ámokfutása. A lány családi és szerelmi élete is romokban hever, a bűzös állóvizet azonban felkavarja Axel, a különös rockzenész megjelenése – a férfi felkéri Anisette-et egy közös munkára. Elindulnak Afrikába, ahol szenvedélyes és életveszélyes kaland kezdődik, átitatva az utazás, a világlátás minden örömével, ahogyan azt Évától megszokhattuk.

Remek könyvek a strandszezonra 2. részMarian Keyes: Rachel vakációja
(Ulpius Ház Kiadó)

A csontsovány, 42-es lábmérettel megvert Rachel, aki mindössze 22 évesen egy szoros bőrnacis pasas szeretője, egyszer csak egy klinikán találja magát, méghozzá egy elvonókúrán. A csoportterápián középkorú férfiak fogadják, és elvárják tőle, hogy nyíljon meg, lelkileg is vegyen részt ezeken a foglalkozásokon. Csakhogy a lánynak semmi kedve lelke bugyraiban turkálni, mert nem igazán tetszik neki, amit ott talál. A megtört szívű Rachel végül a különös Chrisnél keres vigaszt, aki másként veszélyes, mint a bőrnacis Luke: a múltja az, ami több bajjal jár, mint üdvös volna. Marian Keyes új regénye egyszerre megrendítő, komoly, romantikus és vicces – Rachel vakációja remek olvasmány a miénk idejére.


Remek könyvek a strandszezonra 2. részVass Virág: Sohaférfi
(Ulpius Ház Kiadó)

Hogy milyen Virág szerint a Sohaférfi? Olyan, mint Ádám, akivel már mindannyian találkoztunk: egy jelet keres, de sajnos hiába. Nem a szerelemtől, hanem annak elmúlásától fél, miközben őrült súllyal húzza a vállait a magány. Ádám hirdetésben keres társat magának – így indul a történet, a Kígyó utcai legénylakásban, ahová egyszer csak betoppan Éva – nem éppen önszántából. Megkezdődik kettejük között a lélektani hadviselés, az elfojtott érzelmek játszmája. Vajon a szereplők képesek lesznek kikeveredni a saját csapdájukból? Együtt, vagy külön-külön? Kiderül Virág regényéből, melynek dramaturgja a szerző szerint maga a XXI. század.

Remek könyvek a strandszezonra, 2. részHidasi Judit: Rozéfröccs
(Gabó Kiadó)
Hidasi Judit új regényének központjában álló öt hétköznapi nőben egyetlen közös dolog van: mindegyikük élete a médiához, a film, a színház világához kapcsolódik. Megjelennek benne a mai kor jellemző karakterei: a törtető karrierista, a naiv, nem erre a világra való lány, az, aki küzd a betegségével, és mindenekelőtt józan és kemény, az, aki érzékeli önnön változását és választ keres az élet nagy kérdéseire. Persze hogy ezekhez a dolgokhoz kell néhány üveg rozé! Legjobb, ha mi is töltünk magunknak egy pohárral, amikor olvasni kezdjük a ritmusos, humoros, nyers, őszinte könyvet, ami a könyves bloggerek szerint is letehetetlen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top