Grill

3 tuti recept nyers borsóra

Végre lehet a piacon kapni zöldborsót! Még friss, zsenge, így főzés nélkül is csinálhatunk finomságokat belőle.
Nyers borsóleves
Nyers borsóleves

Borsóleves

Igen, jól látjátok – borsóleves teljesen nyersen és hidegen. Elsőre tényleg furcsán hangzik, de érdemes néha kipróbálni, hiszen a nyers ételek hívei szerint így marad benne minden tápanyag az ételben. Pofonegyszerű: két csésze borsót (főzés nélkül nyersen) turmixolj össze fél csésze vízzel, és vagy ízlés szerinti fokhagymaszósszal, vagy csupán fokhagymával, sózd, borsozd, de tehetsz bele zöld fűszereket, ahogy neked tetszik. Ha végképp nem ennéd meg hidegen, felmelegítheted, de csak óvatosan, hogy langyos maradjon.

Zöldborsósaláta

A legkézenfekvőbb lehetőség a nyers borsóra a saláta. Ebben a verzióban pedig még egy kis szalonna is van, így a húsról sem kell lemondani. Semmi más dolgunk nincs, csak összevágni egy zellert, brokkolit, egy kis zöldhagymát, piros és/vagy fehér szőlőt, összetörve egy kevés mandulát, ja és persze zöldborsót. Ezután már csak az öntetet kell összekavarni és rátenni. Mézet, sót, borecetet, majonézt keverjetek össze, és tegyétek rá a zöldborsósalátára. Szerintünk így már elég tömény lesz és laktató, de aki szereti a sültszalonna-darabkákat is, feltétlenül tegyen rá.

3 tuti recept nyers borsóra

Zöldborsópesztó

Az igazi pesztó Olaszországból származik, és nagyon szeretjük. Miért ne magyarosíthatnánk zöldborsóval? Egy fél csésze borsót sok-sok bazsalikommal – a friss levél a legjobb – és egy fél, kockára vágott avokádóval keverjünk össze. Dobjunk hozzá egy-két gerezd fokhagymát, citromlevet is, és persze fűszerezzük kedvünkre. Miközben turmixoljuk az összetevőket, öntsünk hozzá egy negyed bögre olívaolajat, és egy kis vizet. Aztán szaglásszuk meg, örüljünk neki, és tehetjük salátára, vagy akár spagettire.

forrás: pinterest.com
Forrás: pinterest.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top