Grill

Hűsölj gyümölcsökkel!

Hűsölésre vágynánk, menekülnénk a meleg elől, ám nem ázhatunk folyton a medencében vagy a tóban, légkondi sincs mindenhol, valahogy mégis hűtenünk kell magunkat. A legkönnyebben frissítő, lédús gyümölcsökkel tehetjük meg ezt.

Mihez kezdj velük?

Nem kell csupán annyira szorítkoznod a gyümölcsökkel kapcsolatban, hogy maximum felkockázod őket és komótosan elfogyasztod, ennél sokkal fantáziadúsabban és kreatívabban is készíthetsz magadnak gyümölcsös finomságokat. Megmutatjuk, hogyan!

Görögdinnye

Az első számú versenyzőnk a görögdinnye, kihagyhatatlan, mivel 90 százalékban vízből áll, így kötelező jelleggel fogyasszuk naponta, ha hűvösebbre vágyunk épp. Valószínűleg épp hűsítő hatása miatt a nyár nagy sztárja mindig, miatta könnyű fogyni és túlélni a nagy hőséget ilyenkor.

Sonkás-sajtos görögdinnyefalatok

Hozzávalók:
● 24 darab háromszög alakúra vágott görögdinnye
● 24 szelet brie sajt
● 24 szelet szárított sonka (prosciutto)

Elkészítés:
Persze nem feltétlenül csak 24 lehet, de egy szép méretű görögdinnyéből legalább ennyi kis háromszög lesz. Kimagozom a felvagdosott görögdinnyét, mindegyik háromszögre teszek egy szelet brie sajtot, betekerem a sajtos dinnyéket prosciuttóba, és egy fogpiszkálóval összetűzöm őket. Különleges és nagyon finom nassolni való.

Hűsölj gyümölcsökkel!

Sárgadinnye

Alacsony kalória- és magas víztartalma miatt szintén erősen ajánlott a fogyasztása. Az előbbi remek hatással lesz a fogyókúránkra, az utóbbitól pedig a hőérzetünk csökken majd.

Gyümölcsös fagyi

Hozzávalók:
● 700 g natúr joghurt
● 25 dkg eper
● 25 dkg áfonya
● 25 dkg sárgadinnye
● 25 dkg őszibarack
● 4 ek méz

Elkészítés:
Minden gyümölcsöt egy-egy kanál mézzel külön összeturmixolok, majd négyfelé osztom a joghurtot, és elkeverem benne a négyféle gyümölcsöt. Kis pohárkákba töltöm, mélyhűtőbe teszem. Egy óra múlva kicsit még megkavarom, visszateszem a fagyasztóba őket. Két óra hűtés, és már fogyasztható is.

Hűsölj gyümölcsökkel!

Citrusfélék

Számtalan előnyük van még amellett, hogy hűsítik a szervezetünket. Zsírbontásban például verhetetlenek: egy pohár citromos víz minden reggel, és garantált a súlycsökkenés. Ezen kívül pedig magas C-vitamin-tartalmuk miatt is fordítsuk rájuk a figyelmünket!

Grépfrút-narancs hab

Hozzávalók:
● 0,5 kg narancs és grépfrút vegyesen
● 5 tk vaníliás cukor
● 4 ek porcukor
● 20 dkg mascarpone
● 4 dl tejszín

Elkészítés:
A narancsok és a grépfrút héját lereszelem, és kifacsarom a gyümölcsöket. A mascarponét felhabosítom robotgéppel, hozzáadom a vaníliás cukrot, narancshéjat, narancslét, porcukrot. A hűtőbe teszem, felverem kemény habbá a tejszínt, majd a kettőt összeforgatom óvatosan. Poharakba szétosztom, és a hűtőbe teszem 1 órára legalább.

Hűsölj gyümölcsökkel!

Csonthéjasok: cseresznye, meggy, őszibarack

A három jolly joker: az egész szervezet méregtelenítésére, tisztítására alkalmasak, alacsony kalóriatartalmúak és kiváló magnéziumforrások. Sőt, a meggy B-vitamin-tartalma miatt még az idegekre is jó hatással van, úgyhogy ha stresszelnénk épp nyaralás alatt, akkor egy kilónyit vegyünk csak magunkhoz belőle.

Őszibarackleves pirított mandulával

Hozzávalók:
● fél kg kimagozott, héjtalanított őszibarack
● 3 dl natúr joghurt
● folyékony édesítőszer
● mandula a tetejére

Elkészítés:
A barackokat kimagozom és megfosztom őket a héjuktól. Erre remek és gyors módszer a vízforralóból rálöttyintett forró víz, amitől könnyen elválik a húsától. A barackot és a joghurtot összeturmixolom, kis édesítőszert teszek hozzá. A mandulát száraz serpenyőben megpirítom és megszórom vele a levesemet.

Hűsölj gyümölcsökkel!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top