Aktív nyár 2017

Az Arctic Monkeystől David Hasselhoffig – Ilyen lesz az idei fesztiválfelhozatal

Fesztivál-nagyhatalom vagyunk. Akinek kedve van, júniustól szeptemberig egy-két napos szünetekkel gyakorlatilag végigfesztiválozhatja a nyarat. Szubjektív válogatásunkkal segíteni próbálunk a választásban.

Június – Mr. Presidenttől a Kispál és a Borzig

Június 18-án újraindul a banzáj a Fishing on Orfűn (június 18–21.), ahol nem kimondottan külföldi sztárokban utaznak, de a magyar választékból a Tankcsapdán kívül nagyjából mindenki ott lesz, aki szokott. Ja, és ebben a festői környezetben rendeznek kispálos/lovasis Kispál és a Borz-koncertet is. Talán még időben szóltam. Aki a magyar popszcéna helyett inkább a Balaton-parton szeletelne egy kicsit még a Sound előtt, annak találták ki a Surf Beach fesztivált (június 19–22.), ahol fürdőruhában csapathatjuk Chris Lake-re, James Zabielára, Julia Carpenterre, és természetesen az “és sokan mások” szókapcsolat is ide kívánkozik.

Július – Az Arctic Monkeystól David Guettáig

A július a VOLT fesztivállal (július 1–5.) kezdődik, ahol idén már friss Oscar-díjasként láthatjuk viszont Jared Letót a Thirty Seconds to Marsszal, és rajtuk kívül olyan ultramenő bandák is ott koncerteznek, mint az Arctic Monkeys, a Hurts vagy az MGMT. Brutálisan jó az idei felhozatal, szóval azt tanácsolom, hogy ha csak egyet fesztiválozol idén, akkor Sopron felé vedd az irányt! Ennél sokkal kisebb kaliberűnek, viszont viccesnek ígérkezik Agárdon, a Velencei-tó partján a Lake Side Rock & Roll and US Car Weekend (július 3–6.), ahol a 300 menő amerikai járgány mellé 15 rock & roll koncertet is felvonultatnak a szervezők. Jampik előnyben!

Az ennél keményebb zenék kedvelői ezután a pécsi Malomvölgyben zúzhatnak a Rockmaratonon (július 7–13.), ahol a metál olyan mini-Antikrisztusai támadnak a hallójáratokra, mint a Sepultura, az új énekesnőt villantó Arch Enemy, a Sabaton vagy a The Exploited. Headbangelni szabad! A Balaton Soundra (július 10–13.) úgysem a fellépőkért, hanem a feelingért járunk, de aki mégsem a helyes pasikért/jó csajokért és vég nélküli szeletelésért látogatna el Zamárdiba, annak azért megemlítem, hogy lesz David Guetta, Armin Van Buuren, Rita Ora és Richie Hawtin is.

Az EFOTT (július 15–20.) idén Miskolctapolcára teszi át a székhelyét, szóval lesz hol fürdeni, és magukkal hozzák a Deja Vu fellépőinek olyan impozáns tagjait is, mint Haddaway vagy Mr. President. Rajtuk kívül a Vengaboys fellépése ígérkezik még csúcspontnak, a Brooklyn Bounce név hallatán pedig már egyszerűen nem találok szavakat. Hogy ne csak diszkó legyen, arról többek között a 25. jubileumát itt ünneplő Tankcsapda gondoskodik.

A kicsit visszafogottabb programot kedvelőknek ott lesz a városias hangulatú Veszprémfeszt (július 15–20.), ahol Vaya Con Diosra, Katie Meluara, Youssou Ndourra és The Brand New Heaviesre chillelhetünk, és ugyanitt tartják pár nappal később az Utcazene fesztivált is (július 23–26.), a két happening között meg mehetünk a közeli Balcsira. A hónap levezetésének a Campus (július 23–27.) fesztivált javaslom, ahol négy nap alatt szinte a teljes hazai popszcéna megfordul Péterfy Boristul és Kiscsillagostul.

Még mindig nincs vége, mert itt az Ozora (július 29. – augusztus 3.) is, amit többek között az tesz izgalmassá, hogy bármikor beeshet egy rendőrségi razzia. Fellépőt itt nem említenék, mert egyet sem ismerek, de biztos nagyszerű lesz. A székesfehérvári Fezen (július 30. – augusztus 2.) jó szokásához híven idén is a kemény rock híveire koncentrál. A finn Tarja operás énekkel nyomja a metált, a Europe segít a nosztalgiázásban, a Skid Row pedig ugyanerre a vonatra száll fel, kevesebb sikerrel.

Augusztus – A Blink 182-től David Hasselhoffig

Még júliusban kezdődik, de főképp augusztusban zajlik a nyár egyik legegyedibb eseménye, a Tribute fesztivál (július 31. – augusztus 3.), ahol festői helyszínen, a komáromi Monostori erődben nézhetjük, ahogy lelkes amatőr vagy profi rajongókból álló zenészek kedvenceik legismertebb dalait játsszák. Lesz Bryan Adams, Iron Maiden, Bon Jovi és Republic tribute-buli is, halleluja! Ezután jön az igazi nagyvad, a Sziget fesztivál (augusztus 11–17.), ahol idén rendesen belehúztak, és a tavalyi harmatos felhozatal után idén már Queens of the Stone Age-re, Manic Street Preachersre, Blink 182-re és OutKastre tombolhatunk. Kell egy hét együttlét, ami elcsépelt, de igaz.

Az underground party szcéna és a Balaton rajongóinak idén Balatonaligán rendezik meg a B My Lake (augusztus 18–21.) fesztivált, ami a Balaton Sound kevésbé kommersz változata. A nonstop parti után a Strand fesztivál (augusztus 20–24.) kínál levezetést Zamárdiban, ahol a punk-rock Papa Roach a nemzetközi húzónév, de a line up főképp olyan hazai kedvencekre épül, mint a Quimby vagy a The Carbonfools. A nyarat végül már Budapest mellett, Mogyoródon búcsúztathatjuk, ahol a Celebrate the 80’s and 90’s eseményén (augusztus 29.) mindenki ott lesz, aki valaha számított a trash-diszkó színtéren. A David Hasselhoff műsorvezetésével (!) zajló rendezvényen Rick Astley, Samantha Fox, a 2 Unlimited és a Twenty 4 Seven búcsúztatja a nyarat, már ha egyáltalán életben marad az ország egy ilyen fellépőlista után.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top