Aktív nyár 2017

Mit kezdjünk a nyári szünetben a gyerekkel?

Itt a nyakunkon a nyári szünet. Tíz vagy tizenegy hétre programot és elfoglaltságot kell kitalálni a gyerekeknek! Íme, néhány ötlet.

A szülők nagy részének zűrzavart, veszekedést és stresszt jelent a nyári szünet, és néha igen hosszúnak tarthatjuk ezt az időszakot. Még akkor is, ha pontosan tudjuk, hogy a gyerekeknek szükségük van erre a pihenésre.

Hamar kimerülhetnek az ötleteink és tartalékaink, hogy mivel foglaljuk le őket a nyári szünetben. Ezért összegyűjtöttem néhány tippet arra, hogy számukra is élményteli legyen a nyaralás, és minket se terheljen meg annyira a szünet.

Szóval: tévét kikapcsolni, indulhat a nyári játék!

Ha esik kint az eső

Izgalmas benti játék lehet a gyerekeknek, ha fogsz egy esernyőt és egy pár pingponglabdát. Az esernyőt felfordítva leteszed a szoba közepére, és a gyerekek egymás után meghatározott távolságról célba dobhatnak a pingponglabdákkal.

Nehezített pálya: egyszer a pingponglabdának pattannia kell, mielőtt az esernyőben kötne ki. Minden labda, ami betalál az esernyőbe, egy pontot ér.

Irány a konyha!

Az a tény, hogy a gyerekek szeretnek főzőcskézni, azonnal megváltozik, amikor tinédzserek lesznek. Ezért érdemes még előtte kihasználni az időt. Hagyjuk, hogy kísérletezzenek, és új recepteket találjanak ki a régi összetevőkből. Csinálhatnak saját gyümölcsturmixokat, vagy segíthetnek a vacsora, ebéd elkészítésében.

Tartsatok miniolimpiát

Vannak napok, amikor a gyerekek sokkal pörgősebbek, mint máskor. Ilyenkor valamilyen “sportverseny” hatékony lehet az energiák levezetésére. Kicsit versenyezni tanulnak, kicsit a sportokról, de leginkább élvezik, miközben el is fáradnak.

Még több ötlet az Anyamentő blogon!

Mit kezdjünk a nyári szünetben a gyerekkel?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top