Ki lehet Jamie Oliver felesége?

Jools, a született feleség

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Jamie szakácskönyvei, televíziós főzőműsorai, éttermei és egyéb vállalkozásai 150 millió fontos vagyont hoztak össze az Oliver családnak. Úgy tűnik azonban, ebben a háztartásban nem a férj az egyedüli, aki ismeri az üzleti siker receptjét. Felesége, a modellből főállású anyává előlépett Jools gyermekruhamárkája nagy népszerűségnek örvend világszerte.
Ki lehet Jamie Oliver felesége?Nyoma sincs már annak a félénk fiatal lánynak, aki időnként fel-feltűnt ugyan Jamie műsoraiban, de szigorúan a háttérben, a szupersztár szakács férj szélárnyékában. Helyébe egy önbizalomtól ragyogó, magabiztos nő lépett, aki tárt karokkal öleli magához az újabb kihívásokat. Jools attól sem riadna vissza, hogy négy gyermekük: Petal Blossom Rainbow, Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela és Buddy Bear Oliver mellé vállaljon egy ötödiket. Jamie azonban az egyetlen fia megszületése óta váltig bizonygatja, nem lesz több utód.
Milyen lehet egy sztárséf feleségének lenni? Ezen a kérdésen alighanem mindannyian elméláztunk már. Jamie időnként elejt egy-egy megjegyzést a könyveiben, miszerint a neje például imádja a sült csirkét, és a következő receptben azt a változatát olvashatjuk, ami Jools személyes kedvence. Ahogy intim vallomásokat is hallhatunk tőle, mondjuk amikor megemlíti, milyen boldogsággal tölti el a mai napig, ha a felesége mókás kis arcát nézheti. Aki járt már Oliverék konyhájában, azt meséli, hogy ugyan a helyiség meglepően apró, de tökéletesen felszerelt. A gigantikus méretű hűtőszekrényük pedig roskadozik az emberiség által ma ismert legízletesebb, legfrissebb és legegyszerűbb hozzávalóktól. Jools a saját bevallása szerint egyébként nem a legjobb vendéglátó. Nem az a típus, aki mindenáron meg akarja mutatni, hogy a saját konyhájában akkor is ő a királynő, ha a férje a világ legnépszerűbb szakácsa.

Az év mamája


Tizenöt évvel ezelőtt került először reflektorfénybe, amikor Jamie-nek a nagy áttörést hozó főzőműsorában, A csupasz szakácsban ő volt a legcsinosabb ételkóstoló. Azóta gyakran szerepel a brit bulvárlapokban, „Az Év Mamája”-versenyeken rendre a dobogón végez, mégis sikerült két lábbal a földön maradnia. Gyönyörű, magas és vékony, mégsem jár tűsarkúban sem bevásárolni, sem a lányok szülőijére. Farmerben, pólóban vagy kockás ingben és balettcipőben látni többnyire, ám ezekben is tökéletesen fest. Az anyaszerepet pedig mintha kimondottan rá szabták volna. Ő hordja a lányokat suliba és óvodába, és mindennap főz a tízéves Poppyra, a kilencéves Daisy Boora, a hároméves Petal Blossomra és a kétéves Buddy Bearre. És bár a saját márkás, Little Bird névre keresztelt gyermekruha kollekciója még csak néhány hónappal ezelőtt jött ki, máris óriási sikere van. Nagyon úgy fest, hogy a 37 éves Jools Oliver saját jogán is milliomos lesz.
Jó idők járnak manapság Oliverékre. Azon túl, hogy Jamie a fejébe vette: megváltoztatja a brit, majd az amerikai gyerekek étkezési szokásait, már négy Fifteen étterme is üzemel, van egy saját magazinja, főzőtanfolyama, s emellett persze eladott több mint húszmillió könyvet, nem beszélve a nevével ellátott bögrékről, edényekről, konyhafelszerelési cikkekről, és nem utolsósorban a tévés munkákról (amelyeket mellesleg mind a saját cége gyárt). És ha mindez nem lenne elég, Joolsnak nyomtatásban jelent meg előbb a terhességi naplója, majd egy gyerekkönyve.

Ki lehet Jamie Oliver felesége?

Gyönyörűen felújították a Pimrose Hillen található villájukat, miután megvették a szomszéd házat, és egybenyitották a kettőt. A ház belsőépítészeti ötletei mind Jamie-től származnak, ő választotta ki a járólapokat és a nappali halvány rózsaszín alapszínét is. Jools szerint a kreativitás a vérében van, és annyi energia szorult belé, hogy két embernek is elég lenne. Egy tipikusnak mondható napon Jamie reggel négykor kel, elrepül – tegyük fel – Svédországba, ahol üzleti ügyeket intéz, majd éjszaka hazaér, és még képes arra, hogy lefekvés előtt megmasszírozza a felesége lábát. Kicsit olyannak tűnik a pasi, mintha igaz se lenne, bár a munkamániája gyakran kikezdi Jools idegeit. Szóba került már a válás is közöttük, amikor Jamie nem volt képes alacsonyabb fordulatszámra kapcsolni, és a gyerekek terhe egy az egyben a nejére maradt. Ők mégis azok közé a celebpárok közé tartoznak, akikről könnyedén elhisszük: ezek ketten tényleg, igazából szeretik egymást. Webes csetfórumokon egy időben keményen támadták Joolst a naivitásáért, mert váltig állította, szerinte a férje sosem csalná meg. Ma már azt vallja: ha a férjének esetleg valaha is viszonya volt, abban neki is lehetett sara. Máig úgy gondolja, Jamie hűséges hozzá, szerinte ideje sem lenne félrelépni. Rendíthetetlenül hisz a férjében, ahogy azon is túltette magát, hogy a megkérdezése nélkül terhelte meg jelzáloggal az ingatlanukat, amikor az első Fifteen étterme bajba került. Azt mondja, a férje nem mindig számol be neki az üzleti lépéseiről, vagy ha meg is teszi, nem mindig a legmegfelelőbb pillanatot választja ki a hír közlésére. Lehet egyébként, hogy Jamie személyiségének ezen vonása is nagyban hozzájárul ahhoz a sikerhez, amit ez a nem mindennapi fickó elért. Van benne kurázsi, nem remeg meg akkor sem, ha a saját fejét kell a vágódeszkára hajtani. A fizetsége mindezért, hogy rendre ott szerepel a leggazdagabb britek listáján, személyes vagyonát 45 millió font körülire becsülik. Mivel azonban a pénze nagy részét visszaforgatja a vállalkozásaiba, még azt sem volt egyszerű megoldania, hogy megvegye a szomszéd házat. Bár senki nem hisz neki, Jools váltig állítja, hogy abban az évben, amikor a házfelújítás mellett döntöttek, nem engedhették meg maguknak még a nyaralást sem.

Kiváltságos életet él


Ki lehet Jamie Oliver felesége?

Azért kilenc emberből nyolc kapásból cserélne velük. A lányaik magániskolába járnak, ahol Jamie rendszeres főzőbemutatókat tart, a mamák legnagyobb örömére. Jools egy piros Mustangot kapott a szülinapjára. A hétvégéket az essexi farmjukon töltik, ahol egy olyan dobfelszerelés az egyik szoba ékessége, amely egykor a híres brit zenekarhoz, a Coldplayhez tartozott. És amikor Jamie-t felkérték, hogy főzzön a G20-ak csúcstalálkozóján, Joolsot még az akkori miniszterelnök, Gordon Brown is megemlítette a nemzeti televízióban. Akkorra volt ugyanis kiírva a harmadik lányukkal, és egy ország aggódott amiatt, hogy Jamie ott tud-e majd lenni a szülésnél. Jools azt sem rejtette soha véka alá, hogy egy termékenységet javító gyógyszer segítségével tudott csak teherbe esni mind Poppy, mind Petal esetében. Jools személyisége igazán a negyedik gyereke megszületése után teljesedett ki. Sokkal magabiztosabb anya lett, és azt mondja, még soha nem érezte magát ilyen jól a bőrében. A szíve mélyén örökre hippi marad, és széles körben ismert róla az a pletyka, hogy az egyik karácsonyon meztelenül táncolt Jamie-nek a fa alatt, apró csengettyűkkel a mellén. Ő maga is megerősítette, hogy a hír igaz. Ronnie Wood a Rolling Stonesból többször mondta neki, hogy szívesen festene róla egy aktot – de ennek egyelőre ellenáll. Jools Oliver tudja magáról, hogy a kiváltságosak életét éli, de ezért nagy árat fizet, hiszen meg kell birkóznia Jamie állandó távollétével. Ritkán jár társaságba, és gyakran érzi magányosnak magát. Azt mondja, nem bánja a férje egynapos külföldi kiruccanásait, feltéve, hogy éjjel egy ágyba fekszenek le. Ha több hétre kell elutaznia, azt Jools sokkal nehezebben viseli. Gyakran szó esik közöttük a visszavonulásról is. Jamie időről időre megígéri, hogy kevesebbet fog dolgozni, és több időt tölt velük, Jools pedig minden gyerek születése után úgy érzi: jól jönne még egy.
Kapcsolódó hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás
Nyereményjáték C&A - Nők Lapja játék

C&A - Nők Lapja játék

Szavazz a C&A és Nők Lapja rendezvényén készült fotókra!

Játszom
Nyereményjáték Bögre áprilisban

Bögre áprilisban

Megnyerheted a Nők Lapja Café egyedi bögréjét!

Játszom
Nyereményjáték Orbit

Orbit

Nyerj egy évre elegendő Orbit Bubblemint rágót és egy rágó adagolót!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Így készül az eper cake pop

Így készül az eper cake pop

Újra előttünk egy ünnep, érkeznek a vendégek, gyűlik a...
Facebook lájkok száma
Zimány Linda: Jude Law nem csókolt meg!

Zimány Linda: Jude Law nem csókolt meg!

Napok óta Jude Law és Zimány Linda csókjától hangos a...
Facebook lájkok száma
Nemtéma: Segítség, gyereket akar a pasim!

Segítség, gyereket akar a pasim!

Egy tökéletes világban a pár két tagja egymás szemébe...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma6
Lenyűgöző reptéri fotó

Lenyűgöző reptéri fotó

8 órán keresztüli gépfelszállások egyetlen képen.
Facebook lájkok száma
Katalin kínos helyzetbe hozta Vilmos herceget – galéria

Katalin kínos helyzetbe hozta Vilmos herceget – galéria

A Sydney Royal Easter Show-n járt Katalin és Vilmos,...
Facebook lájkok száma

Mount Everest: a mostani lavina ölte meg a legtöbb embert

A mostani lavina nem érintette Klein Dávidék csapatát.
Facebook lájkok száma

Tojásdíszítés húszféle egyszerű módszerrel

Húsvétkor szinte kötelező készíteni néhány díszes...
Facebook lájkok száma
Extra tippek: bevásárlólista narancsbőr ellen

Extra tippek: bevásárlólista narancsbőr ellen

Elindult Balogh Rita fitneszedző 30 napos narancsbőr...
Facebook lájkok száma
Őt szereti Éjjel-nappal Budapest Lali – fotó

Őt szereti Éjjel-nappal Budapest Lali – fotó

Számtalan kudarc után úgy tűnik, végre bekopogtatott a...
Facebook lájkok száma
Kata főz: bárány húsvétra

Kata főz: bárány húsvétra

Húsvétkor kedvelt fogás a bárány, de nagyon nem...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Elképesztő uzsonnákat készít az apuka – fotók!

Elképesztő uzsonnákat készít az apuka

Nap mint nap kreatív módon szervírozott...
Facebook lájkok száma926
Meghalt Gabriel García Márquez

Meghalt Gabriel García Márquez

A Nobel-díjas kolumbiai író, újságíró halálhíréről a...
Facebook lájkok száma125 Hozzászólások száma2
A világ legidősebb kávéházai: ide járt Casanova

A világ legidősebb kávéházai: ide járt Casanova

Van olyan több százéves kávéház, ahol azok között a...
Facebook lájkok száma124 Hozzászólások száma3
Fergeteges videó: itt az éneklő apáca legújabb produkciója

Fergeteges videó: itt az éneklő apáca legújabb produkciója

Cindy Lauper dalát énekelte a nővér.
Facebook lájkok száma105
Gluténmentes, gyors húsvéti édességek

Gluténmentes, gyors húsvéti édességek

Hoztunk három olyan egyszerű édességet, amit akár az...
Facebook lájkok száma69

Öt nővel folytatja Fluor Tomi

Fluor Tomi nemrég valóra váltotta régi álmát, és...
Facebook lájkok száma62
Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Nemcsak mi öregszünk, hanem a tetoválásaink is, velünk...
Facebook lájkok száma62
Világsztárokat öltöztetnek a magyar divattervezők

Világsztárokat öltöztetnek a magyar divattervezők

Tilda Swinton, Miranda Kerr, sőt Lady Gaga is viselte...
Facebook lájkok száma45

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem