Olyan dolgokat is megengedünk egymásnak, amit másnak nem

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Esőben indultam Révfülöpre, mire véget ért a Balatoni nyár című műsor aznapi adása, sütött a nap. Csiszár Jenő szerint Szigligeten kellett volna kezdeni, ott már hajnalban ragyogott a napfény. Jakupcsek Gabriella minden reggel a déli partról érkezik. Az ország legnépszerűbb műsorvezető-párosa látványosan élvezi, hogy ezúttal „csak” válaszolniuk kell. Én meg azt, hogy ehhez alig kell kérdeznem.
Írta: 2012. 08. 01. Nők Lapja rovat 
Olyan dolgokat is megengedünk egymásnak, amit másnak nem


Csiszár Jenő: Tavi gyerek vagyok. A Fertő tó partján születtem, a Balatonnál élek, a második otthonom pedig a Comói-tó. Ott játszott a feleségem, Eszter. (Újvári Eszter, profi kosárlabdázó, a 2003/2004-es idényben olasz bajnoki címet szerzett a Como kosárlabdacsapatával – a szerk.) Jól akarom érezni magam, nagyon fontos, hogy milyen környezetben vagyok. Ezért lakunk Szigligeten. – Közben megérkezik Gabi is. – Ügyesek voltunk, ugye?!
Jakupcsek Gabriella: Az elején volt pár döccenő – de ez normális az első napon. Összejön ez.

– Mindenki megy a saját fészkére?
Jenő: Szigligeten lakom, tehát ez a távolság számomra egy hosszú bukfenc. A rádiómnál kivettem egy hét szabadságot, nem kell ingáznom, a munkatársaim is megnyugszanak, hogy egy hétig nincs bent a stúdióban az ordító egér.
Gabi: Én Zamárdiból járok, egy picit bonyolultabb a helyzetem. Korán reggel nincs komp, tehát másfél óra a Balaton körül, fél ötös keléssel.
Jenő: A vége az lesz, hogy hozzánk költözik.
Gabi: Az utolsó két nap biztos, mert akkor hétkor kezdünk.
Jenő: Úgyis mindig nálunk van.
Gabi: Szép a ház, jól főznek, jó a bor is…

Olyan dolgokat is megengedünk egymásnak, amit másnak nem– Jenő még underground DJ volt, amikor Gabi már országosan ismert televíziós személyiség. Ismertétek egymást?
Jenő: Én ismertem Gabit.

– A tévéből.
Jenő: Igen, láttam a képernyőn, jó csaj volt és okoskodott. Akkoriban nagyon franciás volt, Sorbonne, meg minden!
Gabi: Bizony.

– Jártál olyan szórakozóhelyen, ahol Jenő állt a keverőpult mögött?
Jenő: A Vén Diákba egy sorbonne-i? Ne viccelj már!
Gabi: Én akkor ismertem meg, amikor elkezdtem a Danubius Rádiót. Ő akkor az Apukám világa című műsorát vezette. Bulikon futottunk össze, rádióban egy percet sem dolgoztunk együtt.
Jenő: Csak a nagy májerekkel dolgozott, én underground voltam.
Gabi: A médiahajókon futottunk össze. A danubiusos időkben kétszer kaptam közönségdíjat, ez meg nyomta az undergroundját, és nézte, ahogy átveszem.
Jenő: Mindig második lettem.

– Mit gondoltál akkoriban a Jenőről?
Gabi: Az Apukám világa című műsorát nagyon szerettem, mindig meghallgattam, ráadásul jó pasi volt. Mindig szerettem a „rossz” fiúkat. A jó értelemben vett, értelmes csibészséget nagyon bírom. Másfelé mozogtunk – de volt néhány közös pont. Nekem például volt egy szerelmem Comóban, ahol ő lakott.
Jenő: Az én egyik szerelmem meg a Sorbonne-ra járt. Miután elhagyott. Régen zárdába vonultak a csalódott nők...

 Névjegy
Csiszár Jenő
• Rádiós és televíziós műsorvezető
• Sopronban született 1959-ben
• Jelenleg a Class FM
műsorvezetője.
• Képernyőn az m1
Magyarország, szeretlek! vetélkedő egyik csapatának
vezetőjeként láthatjuk
• A 2012-es Eurovíziós
Dalverseny hazai nemzetközi
döntőjének egyik zsűritagja volt.
• Felesége Újvári Eszter, profi kosaras. Ikerfiaik: Márton Jenő
és Dániel Miklós.

– Tehát a változatos kapcsolatrendszer, különös tekintettel az ellenkező neműekre, mely tulajdonság már kora ifjúságotokban is fontos része volt az életeteknek, kapcsolt össze titeket.
Jenő: Észrevetetted, hogy le lettünk öregezve?
Gabi: Öreg? A kisebbik fiammal buliztam a Balaton Soundon.
Jenő: Majd írnak rólad a bulvárlapok – Jakupcsek egy jóképű fiatal sráccal bulizott! – Mert nagyon csinos fiai vannak, vízilabdás, kenus, jóképűek. Engem már nem vonz a tömeg. Szó szerint félek tőle.
Gabi: Pedig sehol se látsz ennyi szép fiatal embert egy kupacban! Megnézed őket, és a helyére kerül a világ. Az viszont megdöbbentett, hogy 25 000 ember tombol, míg egy kopasz ember potmétereket húzogat a színpadon. Hol a látvány?
Jenő: Százötven évvel ezelőtt százfős nagyzenekarok voltak a színpadon. A hatvanas években négyen-öten csinálták a show-t. Most lecsökkent egyre, a DJ-k lettek a sztárok. Nem szabad lenézni, mert ez olyan lenne, mint amikor az apám azt üvöltözte, mikor Led Zeppelint vagy Rolling Stonest hallgattam, hogy micsoda senkiházi, hangszertudás nélküli sutyerákokkal töltöm az időt. Most ez van. Ehhez is érteni kell.
Gabi: Ez az egyik alapvető különbség a Jenő és köztem: neki füle van, nekem meg szemem. Nekem ott kell lennem, látnom, szagolnom, neki elég az akusztika.

A Csiszár-ikrek: Márton Jenő és Dániel Miklós, és anyukájuk: Újvári Eszter
A Csiszár ikrek, Márton Jenő és
Dániel Miklós, és Újvári Eszter

– A magyar televíziózásban nagy hagyománya van a műsorvezető-párosoknak. A Magyarország, szeretlek! műsor óta ti vagytok „a páros”, mint annak idején a Kudlik Juli – Antal Imre-duó?
Gabi: Ők tényleg jók voltak, de mi többet zrikáljuk egymást. A Magyarország, szeretlek! mindkettőnknek szívügyünk, lubickolunk benne. A „zrikában” is.
Jenő: Ez nagyon fontos. Egyszer talán egy borozás közben fogalmaztuk meg: anélkül, hogy ezt bármikor megbeszéltük volna, megengedünk egymásnak olyan dolgokat a nagy nyilvánosság előtt, amit másnak soha nem tennénk.
Gabi: Sőt nagyon megsértődnénk, ha bárki így próbálna viccelni velünk.
Jenő: Gabi jól ismer engem. Tudom, hogy köztünk nincs övön aluli ütés. Pedig kívülről néha úgy tűnik, mintha lenne.
Gabi: Irónia és önirónia.
Jenő: Lehet, hogy most rózsaszínnek tűnök, de a szeretet a lényeg.
Gabi: Szeretünk együtt dolgozni.

– Szeretet első látásra?
Jenő: Amikor Gabi mellé kerestek egy férfi műsorvezetőt a Mokkába, ő ragaszkodott hozzám, pedig Comóban éltem.
Gabi: Hívjuk fel a Jenőt – hajtogattam.
Jenő: Megkerestek, én pont akkor jöttem haza. Így mennek a dolgok mifelénk.

– Jenő szerint nagyon jól ismered.
Gabi: Ez így igaz. Látom, mikor pörög be, mikor szikrázik és mikor csillog a szeme, és azt is, mikor dob valamit.
Jenő: És mikor játszik.
Gabi: Pontosan látom a reakcióit, mindent értek, ami az arcán átfut, anélkül hogy bármit mondott volna. Ugyanígy tudok villámot hárítani, tudom, mikor lelkesedik valamiért, de rettenetesen. Elképesztően magas indulati és érzelmi amplitúdóval dolgozunk mind a ketten.

– Utoljára egy ezüstlakodalmát ülő házaspártól hallottam hasonlókat.
Gabi: Örülök, hogy ezt juttattuk eszedbe. Csakhogy van egy nagy előnyünk – nem kell mindennap együtt lennünk! És ott van kettőnk között a Balaton.
Jenő: Jó, ezt most elvicceljük, de az is igaz, hogy a Gabinak is sikerült, amire nagyon vágyott, megszületett a harmadik gyereke, ráadásul kisleány a két fiú után. Nálunk megszülettek az ikrek. Jól vagyunk otthon, és ez a munkán is látszik.
Gabi: Együtt éltünk át egy időszakot, amikor mindkettőnk legnagyobb vágya teljesült, és ez erős érzelmi kötődést jelent a mai napig.
Jenő: Sokkal nehezebben menne ez az egész közös munka, ha nem lenne olyan családi hátterünk, ahol tökéletesen érezzük magunkat. Ő is és én is.

Névjegy
Jakupcsek Gabriella
• 1963-ban született Budapesten
• Színésznek készült, ám rájött, hogy a televíziózás közelebb
áll hozzá
• Jelenleg őt is az m1 Magyarország, szeretlek! nevű
műveltségi vetélkedőben
láthatjuk, illetve a Balatoni nyár
című műsorban
• Máté Gábor színésztől
két fia született, Marcell és Bálint
• Második férje Kliegl Ádám operatőr, kislányuk, Emma Róza

– A gyerekek is jóban vannak?
Jenő: Micsoda? Emmának állati mázlija van, mert két fiú között válogathat, a srácaimnak pedig mondogatom, hogy feleségnek csak fiatalabbat és gazdagot! A telefonszám már megvan.
Gabi: Minden közös képen vihognak.

– Mekkorák a gyerekek?
Jenő: Marci és Dani ötévesek lesznek augusztusban.
Gabi: Emma ősszel lesz négy. Együtt járnak majd oviba.
Jenő: Az enyémek tavaly elmentek lakmuszpapírnak, kipróbálták, jó lesz-e a hely, bevált, jöhet a csaj.

– Nálad még ott vannak a nagyok is.
Gabi: Bizony, nagyjából annyi idősek voltak a húguk születésekor, amennyi én voltam, amikor őket a világra hoztam.
Jenő: Érzed ennek a súlyát? Egy nagymamával dolgozom! Nagyon bírom.
Gabi: Tényleg érdekes helyzet. Vártam már a Balaton Soundot, hogy a középsővel el tudjak menni. A nagy már „kiöregedett” az ilyesmiből. Vele utazni kell. Én még dobálnám a tűimet, ahogy azt a Csiszár szokta mondani. Nagyon jó, teljes helyzet, ezzel a három gyerekkel.

Ádám, a büszke apa és szemük fénye: Emma Róza
Ádám, a büszke apa, és szemük fénye: Emma Róza

– A kicsivel újraéled, amit velük annak idején, és közben élvezed, hogy van két felnőtt fiad. Irigylésre méltó állapot.
Gabi: Tényleg az, ráadásul sokkal nyugodtabb lettem, már nem esem kétségbe, ha tüske megy a lábába a Csiszáréknál.

– Abban is hasonlítotok, hogy mertek változtatni olyankor is, amikor mások pozícióvesztéstől rettegnek.
Jenő: Meg is kaptuk érte, hogy nagyképűek vagyunk. Ezzel szemben az van, hogy bízunk magunkban. Nem esünk pánikba, ha valamit kirántanak alólunk. Majd csinálunk mást. Ennyi.
Gabi: Van egy nagyon fontos összetevője ennek a bátorságnak: mi szeretjük, amit csinálunk. Ha egy jó feladat van előttünk, akkor abba fejest ugrunk, és élvezzük. Nem tudom, hogy ez generációs kérdés-e, de mi még szerelemből kezdtük a szakmát.
Jenő: Meg persze egy csomó pénzt is kerestünk egykoron.
Gabi: Persze, ez egy szerencsés találkozás volt. A szerelem megmaradt.
Jenő: Én régen szinte mindent elvállaltam. Ma már csak azt, ami igazán fontos. Ott a Magyarország, szeretlek! – ami jutalomjáték mindkettőnknek, tényleg szívügyünk! Most pedig kétszer egy hétre itt a Balatoni nyár. Persze hogy vállaltam, „balatonista” vagyok. Ki legyen a Balatoni nyárban, ha nem én? Ha meg én, akkor a Gabi is.
Gabi: Ez az igazi televíziózás – élő adás, páratlan helyszín! A műsor hangulata is kedvemre való – borok, vizek, ízek, emberek. Jófajta életérzést sugároz, és ez fontos. Erre szükségük van a nézőknek és nekünk is.

Kapcsolódó hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás
Nyereményjáték Bögre áprilisban

Bögre áprilisban

Megnyerheted a Nők Lapja Café egyedi bögréjét!

Játszom
Nyereményjáték Theodora

Theodora

Játékunkon Theodora ajándékcsomagot nyerhetsz!

Játszom
Nyereményjáték Orbit

Orbit

Nyerj egy évre elegendő Orbit Bubblemint rágót és egy rágó adagolót!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Gyerekkori kedvenceink: így készíts otthon nápolyit

Nápolyi házilag

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben gyerekkori...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma2
10 millió dolláros melltartó

10 millió dolláros melltartó

A Victoria’s Secret hozta ki a világ legdrágább...
Facebook lájkok száma
A magenta szín jelentése

A magenta szín jelentése

Ez a mély, bíborvörös szín a vörös és az ibolya...
Facebook lájkok száma
Válunk! Melyik barát marad?

Válunk! Melyik barát marad?

A válás sok mindent megváltoztat. Nem csak saját...
Facebook lájkok száma
Ha megszegted a diétád, ezt csináld!

Ha megszegted a diétád, ezt csináld!

Húsvétkor borult a diétád? Nincs még késő… nem csak te...
Facebook lájkok száma

Melyik lesz idén a legjobb munkahely nőknek?

Bárki esélyes lehet
Facebook lájkok száma
A legnagyobb sztárok legkínosabb fotói

A legnagyobb sztárok legkínosabb fotói

Ők sem voltak mindig Hollywood legnagyobb csillaga,...
Facebook lájkok száma
Peller Mariann: Kornél jár

Peller: Kornél jár

Kornél alig töltötte be a féléves kort, amikor egyik...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma3
VV Béci új dalában azt kritizálja, ami a hírnevet meghozta számára – videó

VV Béci új dalában azt kritizálja, ami a hírnevet meghozta számára – videó

Kell egy kis botrány címmel jelent meg a Young-G néven...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma4

Vacsitippek 5 hozzávalóból

Nézz be a spájzba, hűtőbe, kutasd fel az otthon...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Utoljára csókoltak – a legemberibb pillanatok a múlt századból

Utoljára csókoltak - a legemberibb pillanatok a múlt századból

Szerelmüktől búcsúzó katonák, a nagy beállítás közben...
Facebook lájkok száma1717
Budapesti rúdtánckörkép

Budapesti rúdtánckörkép

Kik járnak rúdtáncolni?
Facebook lájkok száma214 Hozzászólások száma2
„Mit keres egy lány a fizika szakon?”

„Mit keres egy lány a fizika szakon?”

150 kutatóból mindössze 9 nő
Facebook lájkok száma209
Egyenjogúság otthon (is) – házimunka egyenlő arányban a férfiakkal?

Házimunka egyenlő arányban

„Amíg otthon nem tekinted magad egyenlőnek, a...
Facebook lájkok száma159 Hozzászólások száma55
Szívszaggató videó: élete legnehezebb döntése várt a kismamára

Szívszaggató videó: egy kismama legnehezebb döntése

Könnyfakasztó történet egy erős nőről.
Facebook lájkok száma126
Fergeteges tánccal vezették le a vagány nagyik a futóversenyt – videó

Tánccal vezették le a nagyik a futóversenyt – videó

Élni tudni kell... és ők tudnak.
Facebook lájkok száma115 Hozzászólások száma3
Kampánydal lett Radics Gigi slágeréből – videó

Kampánydal lett Radics Gigi slágeréből – videó

Radics Gigi Vadonatúj érzés című sikere a Meglepetés...
Facebook lájkok száma106
A Vácrátóti Botanikus Kert

A Vácrátóti Botanikus Kert

Virágba borult hazánk legnagyobb és legtöbb...
Facebook lájkok száma97

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem