Gasztro

Hideg epres túrógombóc

Hozzávalók:

  • 40 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 csomag vaniíiás cukor
  • 5 dkg búzadara
  • kis méretű eprek a töltéshez
  • kókuszreszelék vagy apróra vágott pörkölt mogyoró a beforgatáshoz

Hideg epres túrógombóc

Elkészítés:

A túrómassza alapanyagait jól összedolgozzuk, és legalább 3 órára, de ha lehet, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ezalatt a búzadara jól megduzzad, így jól formázható masszát kapunk.

Formázáskor a masszát a kezünkbe vesszük, belenyomunk egy szem megtisztított egész epret, golyót formálunk, és beleforgatjuk a kókuszba vagy más nekünk tetsző forgácsba.

Tipp:
Érdemes fogyasztás előtti este elkészíteni a masszát, így másnap könnyebb dolgozni vele. Tölthetjük meggyel, sárgabarackkal vagy egyéb magozott gyümölccsel is.

Elkészítési idő: kb 20 perc + 3 óra pihentetés

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top