Nő vagyok

Bugyi nélkül szabadon – szexi, de nem mindig egészséges – mi bajod lehet belőle?

Zsongatóan szexi érzés, ha időnként, sutba vágva az illem- és öltözködési szabályokat, bugyi nélkül vágsz neki egy dolgos hétköznapnak. Ez azonban csak a libidódnak használ, de a combjaid hajlatában több bajt szerezhet, mint örömet, különösen, ha nadrágot húzol fel.

 

Többet árt, mint használ, ha napközben bugyi nélkül vagy, és a meztelen testedre húzod fel a nadrágot. Ha szoknyát viselsz így, az sem jobb, és igazából csak nagyon kevés olyan helyzet van, amikor a fehérnemű-viselést egészségügyi kockázat nélkül elhagyhatod.

Bugyi nélkül szabadon – szexi, de nem mindig egészséges – mi bajod lehet belőle?

A jó bugyi ápol és eltakar

Ha bugyi nélkül húzol nadrágot, akkor a nadrág varrata kidörzsölheti a nemi szervet, komoly bőrirritációt okozva. A sérült hámréteg így nem csupán fájdalmas lesz, de kiszolgáltatottabb is a különféle kórokozók támadásaival szemben, és jobb eséllyel szerzel be valamiféle kellemetlen fertőzést. Jogos a felvetés, hogy a szoknya ebből a szempontból kíméletesebb viselet, ám az igazság az, hogy ez sem tesz jót, mert ilyenkor nincs semmi, ami a hüvely váladékait felfogja, így az szó szerint pang a bőrredők között. Képzeld ezt el egy meleg nyári napon… Nem csupán a zavarba ejtően kellemetlen illatok akadálytalan terjedésével kell ilyenkor számolnod, hanem azzal is, hogy ebben a befülledt, nedves közegben vígan elszaporodnak a bacilusok és más kórokozók – a gombák számára például kifejezetten ideális a páradús környezet és a 37 fokos testmeleg –, és ennek akár súlyosabb következményei is lehetnek. Egy kiadós fertőzés, gombás megbetegedés például könnyen kialakulhat így.

A tanga szexi, de nem egészséges

A női egészségnek azonban nemcsak az árthat meg, ha mellőzöd a bugyit, hanem az is, ha olyat veszel fel, ami egy különleges randin ugyan előnyös, de a hétköznapokban inkább árt, mint használ. A falatnyi tangákra és sűrű szövésű selyem alsóneműkre gondolunk, amik az anyaguknál és kialakításuknál fogva szinte légmentesen zárják el az intim testrészedet. Márpedig ha itt nincs kellő szellőzés., akkor beindul a fóliasátor-effektus, és könyörtelenül befülledsz a kényes helyeken. Ez pedig csak a gombáknak és más kórokozóknak tesz jó, amik kivirulnak ebben a közegben, és gyors szaporodásnak indulva próbára teszik az intim tájék védekező képességét. Ha az immunrendszered bármilyen okból gyengébb, akkor ezek az ártalmas mikroorganizmusok veszik át az uralmat, és viszkető, égető fertőzéseket idéznek elő. A tanga más okból se éppen egészséges viselet: a hátsó kis pánt ugyanis gyakorlatilag hídként szolgál az első és hátulsó testnyílás között, amin könnyedén átvándorolnak a hüvely környékére a fertőzésekért felelős kórokozók.

Amikor jobb bugyi nélkül

Van egy élethelyzet viszont, aminél a szakértők egyértelműen előnyösebbnek tartják a bugyi nélküliséget: igen, az is olyan helyzet, de mi most az alvásra gondoltunk. Egyfelől ez kellemesebb, hiszen nem szorítja a testet sehol semmi, másfelől akadálytalanul lélegezhet a bőr, és szellőzhetnek a napközben bugyiba és nadrágba bugyolált testrészek. Mindez persze csak akkor érvényes és csak akkor tesz jót az egészségnek, ha előtte alaposan megtisztálkodsz, és szárazra törlöd magad. Még egy jó tanács: a tisztálkodáshoz PH-semleges szappant használj, és elég, ha csak kívülről megmosod a hüvelybemenet környékét – a hüvely belseje ugyanis természetes módon magától megtisztul, az erőltetett és gyakori hüvelyöblítések viszont tönkretehetik a természetes flóráját, és ezzel gyengíthetik védekező képességét a kórokozókkal szemben.

 

Olvass még több cikket az intim egészségről az NLCafén:

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top