Psziché

Akkor ez most megcsalás?

Hol kezdődik a hűtlenség? Erre a kérdésre is kerestük a választ a Nők Lapja Psziché legfrissebb számában, melyet Akovács Éva főszerkesztő ajánl.
Akkor ez most megcsalás?

Róla álmodott? Megfogta a kezét? Megcsókolta? Hogy honnan is számít megcsalásnak a megcsalás, mindenki szabadon értékeli. Mostani lapszámunk készítése közben szépen megmutatkozott, hogy nagyon szabadon és nagyon eltérően értelmezi férfi és nő a hűség fogalmát. A szerkesztőségi közvélemény-kutatás eredménye szerint például a hűtlenség itt kezdődik:

• ha beleszeret a másikba (tehát a szex mással addig nem megcsalás)
• az aktus
• ha mélyen a szemébe néz valaki másnak
• flörtölős sms

Nem volt konszenzus a megkérdezettek között, és akkor finoman fejezem ki magam. A hűtlenségre adott reakciók is eltérőek – a megbocsátás, önostorozás, dühroham, gyors szakítás, sírós kuncsorgás –, mindenki a saját vérmérséklete szerint választhat a listából. Vita volt arról is, kinek nézhető el jobban: a férfiaknak (viszi őket az ösztön) vagy a nőknek (szerelemből teszik). Egyvalami változatlan minden esetben: a megcsalt fél szenvedése. Szóval, a hűtlenségről szóló összeállításunkban a szakértők, az érintettek véleményét olvashatjuk – melyek tanulságosak még akkor is, ha más a saját történetünk.

Akkor ez most megcsalás?

Ha problémád van, orvost, lelki kapaszkodót keresel, írj nekünk a psziche@centralmediacsoport.hu e-mail címre, segítünk!
Kövess minket a Facebookon is: www.facebook.com/pszichemagazin!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top