Életmód

Így hat ránk a stressz

Az otthoni veszekedések, munkahelyi konfliktusok, felesleges idegeskedések tíz év múlva mutatkoznak meg – állítja egy most közzétett tanulmány.

Kutatása során Susan Charles, a pszichológia és társas viselkedések tudományának professzora 25 és 74 év közötti férfiak és nők adatait nézte át, és arra a következtetésre jutott, hogy nemcsak a nagy jelentőségű események, hanem a legapróbb, látszólag jelentéktelen érzelmi megrázkódtatások is komoly következményekkel járhatnak az illető mentális egészségére nézve. A Kalifornia Egyetem szakembere kiemelte, hogy a párunkkal való veszekedések, a munkahelyi konfliktusok, a sorban állás vagy a dugóban való várakozás közbeni idegeskedés következményei – vagyis a szorongás, a hangulatingadozás vagy egyéb pszichológiai rendellenességek – tíz év múlva mutatkoznak meg rajtunk.
A vizsgálatból az is kiderült, hogy a középvezetők vannak a legtöbb feszültségnek kitéve a munkahelyeken, nekik ugyanis egyrészt meg kell felelniük feletteseiknek, másrészt számon kell kérniük beosztottjaikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top