Életmód

Többet keres, aki később kel?

A későn fekvő és későn kelő emberek átlagosan magasabb jövedelemmel rendelkeznek mint azok, akik hamarabb fejezik be és kezdik a napjukat - állítja egy tanulmány.

A Madridi Egyetem kutatása során megállapították, hogy az éjszakai bagoly típusú emberek általánosságban valamivel intelligensebbek és vagyonosabbak, mint azok, akik könnyedén ébrednek kora hajnalban, és korán is fekszenek le aludni.
A kutatók összesen 1000 tizenéves körében végezték el a felméréseket, melyek alapján megállapították, hogy a későn fekvő fiatalok többnyire az olyan típusú intelligenciát mérő feladatokban jeleskedtek, amelyek jellemzően a jövedelmezőbb állásokhoz szükségeltetnek. A korán kelő fiatalok ezzel szemben mégis átlagosan magasabb pontszámokat értek a vizsgákon, mivel az éjszakai baglyok számára a tanórákat nem az ideális napszakban tartották. A felmérések azt bizonyították, hogy a éjszakai típusok általában jobban teljesítettek az induktív érvelési feladatokban, ami az általános intelligencia és a kimagasló tudományos teljesítmény jele. A bagoly típusúak jellemzően hatékonyabban gondolkodtak mind fogalmilag, mind analitikusan, és a kutatók szerint az innovatív gondolkodásmód rendszerint a jobban megfizetett, magasabb jövedelemmel kecsegtető foglalkozásokhoz szükséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top