Életmód

Így teheted igazán boldoggá a pasit

Ha elég kimenőt kap a párunk, és hagyunk időt neki arra, hogy a barátaival találkozgasson, vonzóbbnak és boldogabbnak fogja érezni magát mellettünk – derül ki egy friss amerikai tanulmányból.

A Cornell Egyetem kutatói szerint bár többnyire a nők a jobb szervezők, ha nem hagynak elég szabadidőt párjuknak, akkor ő kevésbé érzi majd magát vonzónak a nő szemében. A szakértők szerint a feleségeknek ezért – még ha valószínűleg nem is igazán tetszik nekik az ötlet – ösztönözniük kell a férjüket, hogy több időt töltsenek el a saját barátaikkal is. A kutatók az amerikai Nemzeti társadalmi élet, egészség és öregedési projekt 2005-ös felmérésének chicagói lakosokra vonatkozó adatait használták fel a tanulmányhoz, amelyben 50 és 85 év közöttieket vizsgáltak. Az eredményekből egyértelműen látszott, hogy főként azok a férfiak küzdöttek merevedési zavarokkal, akiknél a feleség irányította a szociális életüket, és főként csak a közös barátaikkal találkoztak. A legjobban veszélyeztetett korosztály ebből a szempontból egyébként az 50–60 év közötti volt. Benjamin Cornwell professzor, a tanulmány vezetője szerint a kulcskérdés, hogy a férfiak ugyanúgy tartsanak fenn baráti kapcsolatokat, mint a házasság előtt. Nekik is szükségük van ugyanis arra, hogy valaki olyannal beszéljék meg a problémáikat, véleményüket, akiről tudják, hogy nem jut vissza automatikusan feleségük fülébe. „Meglepődtünk, hogy milyen erős hatása van ennek a prosztataproblémák kialakulásában. A fiatalabb férfiak esetében duplájára is emelte a kockázatot” – tette hozzá a kutató.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top