Életmód

7 egészségkárosító személyiségvonás

Személyiségünk nem pusztán a társadalmi helyünket határozza meg, de az egészségünket is befolyásolja – állítja Stephen Boyle, az észak-karolinai Duke Egyetem szakembere, aki munkatársaival végzett kutatást a témában. Figyelmeztetésként összeállították a 7-es "bűnlistát".

1. Stressz: A tartós stressz növeli a szívbetegségek, az influenza és a magas vérnyomás rizikóját. Ha régóta fennáll, akár halált is okozhat.
2. Bánat és balsors: Egy érbetegeken végzett kutatás szerint a rossz közérzetre és érzelmeik elfojtására
hajlamos emberek korábban halnak meg, mint mások.
3. Szorongás: A kedélyes embereknél 50 százalékkal kisebb az elbutulás esélye, mint a szorongásra hajlamosaknál.
4. Önkontroll hiánya: Egy 900 főn végzett felmérés alapján a lelkiismeretes emberek 2-4 évvel tovább élnek, mint az impulzívak, akik hajlamosabbak például a dohányzásra és a túlzott alkoholfogyasztásra.
5. Aggodalmaskodás: A nagyon neurotikus személyek, akik állandóan szoronganak, aggódnak, és hajlamosak a depresszióra, általában rövidebb életet élnek, mint a kiegyensúlyozott, boldog emberek.
6. Céltalanság: Ha valakinek nincs célja, az életét kilátástalannak érezheti. Akiknek vannak céljaik, kedvezőbb stresszhormonszintet mutatnak, egészségesebb a keringési és az immunrendszerük.
7. Bizalmatlanság: Akik folyton gyanakodnak, és bizalmatlanok másokkal szemben, hajlamosak mások tettei mögött ellenséges szándékot feltételezni, azoknál nagyobb eséllyel alakulnak ki szívbetegségek.

7 egészségkárosító személyiségvonásAz írás nyomtatásban a Nők Lapja Psziché legfrissebb számában jelent meg. 

A tartalomból:

  • Felrobbanok a dühtől – győzd le a haragot!
  • A férjem már nem kíván
  • Elképzeltem, hogy meggyógyulok, és így lett
  • „Az ördög nem a drogban rejlik” – Beszélgetés Feldmár Andrással
  • Egy nap a detoxban – Interjú dr. Zacher Gáborral  
  • Modern tudós ősi törvényekkel – Interjú Szendi Gáborral 

Ha előfizetnél a magazinra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top