Aktuális

Janza Kata: “Az asztrológia híve vagyok”

Janza Kata musicalszínésznő horoszkópja erős egyéniségről árulkodik, ami nem csoda, hiszen három bolygója tartózkodik az Oroszlán jegyében, és kiemelt a kardinális minőség, ami a kezdeményezőkészségre, a bátorságra utal.

Ha ránézek a horoszkópjára, kizártnak tartom, hogy nem érdekli az asztrológia, vagy ne lett volna már vele dolga. A bolygók azt mutatják, hogy talán még igénybe is vette asztrológus szolgáltatását.

Janza Kata: „Az asztrológia híve vagyok”Nem tévedsz, hiszek benne, és szeretem is az asztrológiát. Először Miklósa Erikától kaptam ajándékba egy 70 oldalas, kézzel írott asztrológiai elemzést, ami leginkább egy jellemrajz volt rólam. Sokáig magammal hurcoltam, mert akadtak benne szakmai kifejezések, és fogalmam sem volt, hogy mit is jelentenek. Például, erre határozottan emlékszem, ilyen volt, hogy amikor megszülettem, akkor a Bika jegyében tartózkodott a Hold. De hogy ez valójában mit jelent, azt nem tudom még a mai napig sem.

Volt még alkalmad asztrológussal találkozni?

Persze, a második házasságomban, Samu kisfiam születése előtt felkerestem egy asztrológust, mert a férjemnek az első házasságából is lánya, nekem is az elsőből ugyanígy egy lányom született, és már nagyon szerettünk volna egy fiút. Az asztrológus kiszámította a fogantatás idejét, amikor fiúnk születhet. És valóban megszületett a kisfiam, ahogy azt a csillagjós mondta.

Igen, valószínűleg a Jónás Jenő-féle módszert alkalmazta, amely pontos számításokat igényel, és amellyel meghatározható, hogy milyen időszakban nagyobb a valószínűsége lány vagy fiúgyermek fogamzásának. Egyébként tudtad, hogy egy töredékesen fennmaradt, régi asszír-babiloni asztrológiai törvény szerint a nő a Hold fázisában termékeny? Arról azonban nem maradt feljegyzés, hogy vajon a Hold melyik fázisáról van szó. Jónás Jenő hosszas kutatómunka során megválaszolta a kérdést.

Nem, erről fogalmam sem volt, de nagyon boldogok voltunk, hogy kisfiúnk született. Ezután gondolhatod, ha valaki hisz az asztrológiában, az én vagyok!

Ha ennyire „benne vagy” az asztrológiában, illetve érdekel, akkor azt is tudod, hogy Rák az aszcendensed?

Persze az előző horoszkópelemzésnél, amit Miklósa Erikától kaptam ajándékba, az állt, hogy az anyaság áll előtérben, tulajdonképpen az életben ez a fő feladatom.

Igen, van benne valami, de azért teljesen nem állítanám ezt, inkább azt mondanám, hogy lényeges a család, hogy igen fontos szerepet tölt be az életedben az anyukád, aki rengeteg terhet levesz a válladról. Olykor azonban úgy érezheted, hogy kicsit birtokló. És amíg veled kevésbé elnéző – amint már említettem, minden helyzetben megállod a helyed, és olyan vagy, mint a macska, aki bármilyen magasról mindig a talpára esik –, a testvéreddel szemben a mamád elnézőbb, segítőkészebb, mert ő nem olyan határozott, erős egyéniség, mint te vagy.

Ez tényleg így van.

A horoszkópod szerint a karmád olyan házasságban élni, ahol a partner egyenrangú veled. Aki nem papucs, esetleg a kiszolgáló személy szerepét tölti be, és nem is kíván föléd emelkedni, irányítani és eléd állni, hanem veled pontosan egy szinten van. Képletesen egymás mellett vagytok, vagyis a partner nem előtted, vagy nem mögötted áll.

Erről nem tudtam, abban a 70 oldalas elemzésben ilyesmiről szó sem esett.

Most volt a születésnapod, és elkészítettem a szolárhoroszkópodat, amely a mostanitól a következő évi születésnapig tart. Ezt az asztrológiában a személyes újévnek nevezik, amely azt mutatja, hogy nagyon sok változás várható ebben a szolárévben.

És mit láttál benne?

Új szerelmet, új házasságot és gyermekszületést.

Hát ez az egész elképesztő, teljesen le vagyok döbbenve, mert mint tudod, házasságban élek.

És minden valószínűség szerint ezzel az új kapcsolattal – a horoszkóp alapján – teljesíteni tudod a karmádat.

Valahogy el sem tudom képzelni az egészet.

De nemcsak a magánéletedben, hanem a pályádon is változások várhatók.

Hú, ez jó irányban, vagy rossz irányban következhet be?

Hirtelen történnek a változások, és pozitívak lesznek.

Érdekes, mert ennek már vannak jelei. Ugyanis eddig én közalkalmazott voltam, és ezt megszüntettem. Az idén nyáron fordult elő először velem, hogy egy darabot – a szegedi Dóm téren – nem az anyaszínházammal mutattam be, ami jelentős és nehéz döntés volt részemről. Mert tudod húsz évig azt hittem, ha mi onnan elmegyünk, akkor vége a világnak. Ehhez képest nem így történt, sőt jobban megbecsülnek. Fordítva sült el a dolog, és tényleg, egy ilyesfajta változás már el is indult a pályámon – ha jól belegondolok.

Janza Kata: „Az asztrológia híve vagyok”A cikk folytatását elolvashatod a Nők Lapja Ezotéria legfrissebb 2012/5. számában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top