Aktuális

Egy család karmája

A családi karmák vizsgálata során a ritkább esetek közé tartozik az, amely két generáció között elrendeződik. Amikor a szülő hozza létre a családi karmát, amit a sors a gyermekével fizettet ki. És még ritkább az olyan eset, amikor a szülő végig is nézi, ahogy azt a karmát, amit ő épített, a saját gyermekével a sors hogyan egyenlítteti ki.

Juli rettenetes szegénységben nőtt fel az ország keleti határánál fekvő kis faluban. Annak is azon a részén, ahol nem építettek járdát, ahol az utcák úgy néztek ki, mintha örökké lomtalanítás lenne. A tavaszi hóolvadáskor a péró – mert így nevezték a falunak ezt a részét – vályogviskóinak lakói bokáig jártak a sárban. Itt lakott Juli a részeges apjával, az elnyűtt anyjával és nyolc testvérével. A kislány hol járt iskolába, hol nem, a családban ez senkit sem érdekelt. Juli éppen 14 éves lett, amikor nagyobb fiútestvérei elhatározták, hogy a fővárosba költöznek. Az életkoránál jóval érettebbnek látszó, csodaszép lány is úgy döntött, nem marad tovább a porfészekben, hanem a testvéreivel tart. A fiúk hamar megtalálták helyüket az éjszakai életben. Lányokat is futtattak, és ha védelemről esett szó, akkor nemcsak bárok vagy egyéb helyek kerültek szóba, hanem Juli is, akire nemcsak vigyáztak, hanem megtettek minden tőlük telhetőt, hogy kikupálják, és a nagy álmát – jól férjhez menni – valóra váltsa. 

Egy család karmájaA vágy: a karma születése

Közben a Julinál egy évvel fiatalabb testvéréről, Dezsőről kiderült, hogy remek focista, s ő is elkerült faluból, és a bátyók Dezső útját is egyengették. Kezdetben egy sportiskolába került, majd egy fővárosi klub ificsapatához. Itt ismerkedtek meg az idősebb fiútestvérek a sportklub sztárfocistájával, és annak társaságával, ahova ők is bekerültek. Innen jött az ismeretség egy jómódú, úri gyerekkel, akinek a szülei vezetői pozícióban dolgoztak, és inkább a hivatásuknak, a munkájuknak éltek, semmint egy szem gyereküknek, Gézának, akit viszont bőségesen elláttak anyagiakkal. Julikát nem kellett Gézára erőszakolni, amikor meglátta a lányt, azonnal beleszeretett. A lány pedig a fiú körülményeibe, és máris megvillant előtte a kiemelkedés és a gazdagság lehetősége. Géza nem volt se túl jóvágású, se túl okos, de némi szülői segédlettel sikerült egy diplomát szereznie. Julika várandós lett, Géza akkor mutatta be a lányt a szüleinek, és az ősök szembesültek azzal, hogy elvesztették a fiukat. Hirtelen rájöttek, hogy semmit nem tudnak Gézáról, s ekkor értesültek arról is, kikkel barátkozik egyetlenkéjük. Sírás, könyörgés, fenyegetés – már késő volt minden. Julika és a fiú testvérei erőteljes nyomására szerény esküvőt tartottak, ahova Géza szülei el sem mentek.

A karma építése

Még meg sem született az első gyerek, Julika Gézán keresztül a szülőket is irányítani kezdte. Géza szülei benyomták az egyik vízparti szálloda vezetőjének. Julika még a fővárosban szülte meg első gyermeküket, aztán a férje után utazott. Építettek egy csodás házat, és Julika ismét áldott állapotba került. Miután megszületett a második baba, Julika úgy gondolta, hogy üzletasszony szeretne lenni, és belefogott a kereskedésbe. Támogatta ebben a férje és a bátyjai is. Több boltot is nyitott a part menti településeken, miközben tudta, de nem érdekelte, hogy ezzel azokat a kereskedőket teszi tönkre, akik ott születtek, ott éltek, és ugyanazt a foglalkozást űzték, amit Julika is kitalált magának. A régóta üzemelő kereskedések vagy csődbe mentek, vagy a (szerencsésebbek) profilt váltottak, de az egyik üzletasszony, aki reménytelennek látta saját helyzetét, az öngyilkosságba menekült.

Egy család karmájaJulika biznisze virágzott, élvezte az életet, gyermekeire csak annyira figyelt oda, amennyire szerinte kellett, tanárokra bízta a fiát és lányát, mert azt akarta, hogy gyermekei, majd amikor eljön az ideje, átvegyék a vagyont, amely egyre csak hízott. Géza szerelmi vaksága közben véget ért, sőt inkább most kezdte tisztábban látni, hogy kik és mi közé keveredett. Fejében így hát megfordult a válás gondolata, amit Julika gyorsan kivert belőle. Hogy Géza jó képet vágjon, és továbbra is nagyszerű házaspárnak lássa őket mindenki – különösen Géza szülei –, ezért Julika még arra is hajlandó volt, hogy olykor-olykor különlegesnek számító meglepetésekkel tartsa ébren, és még inkább a kis családja felé fordítsa férje egyre inkább lankadó és elkalandozó figyelmét. A bőrüléses autó, vagy a chopper motor ideig-óráig hatottak, de amikor Gézán a szerelem jelei mutatkoztak a szállodában megforduló belga lány iránt, Julika fejében megszólalt a vészcsengő: Gézát alábecsülte, sokkal gyengébbnek, befolyásolhatóbbnak tartotta, mint amilyen valójában.

S mivel Julika életében a fontossági sorrendben az első helyen a gazdagság állt, a vagyon egyben tartása és annak növelése, ezért válás, vagy különköltözés lehetősége fel sem merülhetett, mert azzal a vagyon kettéosztódik. Julika döntött: eljátsszák a boldog, kiegyensúlyozott házaspár szerepét, és majd ő gondoskodik arról, hogy a férje szerelmi élete izgalmakban ne szenvedjen hiányt. A kivitelezésben fiú testvérei segítettek, az általuk futtatott lányok közül mindig akadt egy, aki ideig-óráig – amíg Julika jónak látta – a férjével ágyba bújt. Amiről Géza semmit sem tudott, csak azt, amit Julika szerint tudnia kellett: annyira jóképű, hogy ragadnak rá a nők. És amit Géza a nőknek adott, annak nagy része a futtatókhoz került, vagyis vissza Julikához.

Egy család karmája
A cikk teljes terjedelmét a Nők Lapja Ezotéria legfrissebb 2012/2. számában olvashatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top