Aktuális

5+1 veszélyes álomtolvaj – Óvakodj tőlük!

Sokan felismerték már, hogy a jó minőségű élethez elengedhetetlen az energiával feltöltő meghitt alvás és álmodás. Ebben segít a harmonikus tér kialakításának kínai eredetű művészete, a feng shui.

Ahogy lakásunkat képes maga alá temetni a rendetlenség, a káosz, ha nem takarítunk és selejtezünk, úgy agyunkban is felhalmozódik a gondolati kacat, ha nem alszunk eleget és nem álmodunk. Alváskor azonban valóságos álomtolvajok leselkednek ránk. A feng shui elvei segítenek abban, hogy felismerjük ezeket a tolvajokat és kizárjuk őket a hálószobából. De vajon melyek ezek az álomtolvajok?

1. A munkahelyi táskát és a laptopot hagyjuk kívül a hálószobán, mert nem arra valók, hogy ágyban fekve kalandozzunk a világhálón, vagy ott oldjuk meg a munkahelyi feladatokat. Aki a hálószobában dolgozik, annak a funkciók az életében is összekeverednek: alvás helyett a munka jár az eszében, a munkahelyén elalszik.

2. A tükör nem a hálószobába való, főleg ha rálátunk az ágyból. Ennek két oka van: az egyik, alvás közben fel-felébredünk, esetleg megfordulunk, és ha rálátunk a tükörre, akkor mozgást észlelünk a szobában, ami ijesztően hat az álmunkra és ijedve ébredhetünk fel. Az ezoterikus nézet szerint a tükör a másik dimenzió kapuja, ha alvás közben a lélek kiszáll a testből, akkor bármi megtörténhet…

5+1 veszélyes álomtolvaj - Óvakodj tőlük!

 

3. A falra se tegyünk nyugtalanító, esetleg kellemetlen aszszociációkat keltő képeket. Nem biztos, hogy harci jelenet, lopakodó tigris vagy a halott Megváltót sirató asszonyról készült sötét tónusú festmény ideális az ágy fölé, vagy egyáltalán: olyan festmény vagy reprodukció, amelyről tudni lehet, hogy lelkileg zaklatott művész alkotása. Van Gogh gyönyörű napraforgói reprodukcióként is egyenesen idegesítőek tudnak lenni a hálószobában. Az, hogy valami „zsűrizett”, vagy „régi”, vagy „családi emlék”, nem biztos, hogy megfelelő indok. Legyenek itt szép emlékeket keltő alkotások.

4. Célszerű kiiktatni a hálószobából az elektroszmogot. Ez egyáltalán nem nehéz, csupán egy kismegszakító kell hozzá. Teljesen felesleges, hogy a hálószobában lévő elektromos eszközök éjjel is áram alatt legyenek. Ha vekkerre ébredünk, a hálózatba dugott világító számlapos rádiókészülék helyett praktikusabb, ha ceruzaelemmel működő hagyományos kis órácska van az ágyunk közelében. Ezek között olyan is akad, amelyik nem ketyeg hangosan.

5+1 veszélyes álomtolvaj - Óvakodj tőlük!

5. A tévé alattomos álomtolvaj. Sokan azonnal bekapcsolják, amint hazaérnek, és szinte minden helyiségben akad belőle egy. Elalváshoz is „használják”, és éjszaka arra ébrednek, hogy még mindig megy a műsor. Ez igen rossz szokás. Azért veszedelmes dolog, mert félálomban hipnotizálhatóak vagyunk, vagyis ilyenkor a nem tudatosan fi gyelt műsor nyílegyenesen jut az agyunkba, válogatás, szűrés nélkül: a hipnotizált ember pedig könnyű célpontja a politikai vagy üzleti manipulációnak.
5+1 veszélyes álomtolvaj - Óvakodj tőlük!

+1 Apróság, de fontos az ágytakaró. Bármilyen szép is az anyós által horgolt csipke, a nagymama által hímzett párna, a kézműves tárggyal együtt úgyszólván az alkotót magát is behozza a hálószobába. Ha nem szeretnénk „családi rendezvényt” energetikailag az ágyban, akkor ezeket a szép, megbecsülésre érdemes kézimunkákat csak ünnepi alkalmakkor tegyük fel. A régi világban is a „tisztaszoba” szolgált erre, ahol nem aludtak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top