Aktuális

Élő mágnesként működünk

Ha pozitívan gondolkodunk, és ehhez még némi érzelmet is társítunk, könnyen bevonzhatjuk életünkbe a vágyott történéseket, kapcsolatokat. A pozitív hozzáállás tanulható, csak gyakorolni kell!

 

Érdekel az ezotéria? Nézz körül a Nők Lapja Ezotéria oldalán! KATT IDE!

Csodálatosan hangzik, hogy elég rágondolnunk a nagyobb fizetésre, a tengerparti nyaralásra, a boldog szerelemre, és ez egyik napról a másikra az ölünkbe hullik. Természetesen nem ennyire egyszerű a dolog, de ha betartjuk a vonzás törvényének szabályait, akkor életünk könnyebbé, gördülékenyebbé válhat és hozzájuthatunk olyan javakhoz, amelyekről eddig nem is álmodtunk.

Élő mágnesként működünk

A világot mi alakítjuk

Horváthné Éltető Csilla kineziológusként dolgozik, és jó ideje használja munkájában és saját életében is a vonzás törvényét. Csilla szerint a határ – ha van hitünk – tényleg a csillagos ég.

– A vonzás törvényének alapja az, hogy az ember egy élő mágnesként működik – kezdi Csilla. – A gondolatok sajátos formái a gondolati energiák, amelyek különböző erősséggel rezegnek. Ezeket leginkább az érzelmek befolyásolják – ha valamilyen gondolathoz érzelmek fűződnek, akkor ezek rezgése gyorsabb. És ezek a gondolatok fokozottabban jelennek meg az életünkben.

Ha például valamitől nagyon félünk, akkor azt biztosan bevonzzuk az életünkbe, hiszen magas rezgésszámú energiák kötődnek hozzá. A világunkat mi magunk alakítjuk: olyan személyeket és helyzeteket vonzunk be, amelyek összhangban vannak a gondolatainkkal.
– A vonzás törvénye a tudatalattinkból indul ki. Ha hiszünk valamiben, azt a tudatos elménk is elfogadja, a tudatalattink pedig nem mérlegel, hanem biztosnak veszi annak létezését. Mondok egy példát: ha relaxált állapotban elképzeljük, hogy tengerparton pihenünk, akkor a tudatalatti ezt a valóságnak fogja felfogni. Mert a tudatalatti soha nem tesz különbséget igaz és elképzelt között.

A bűvös 21-es

Sajnos, legtöbbször észre sem vesszük, hogy negatívan gondolkodunk, pedig a gondolataink 70%-a bizony nem pozitív tartalmú. És elég, ha naponta kétszer-háromszor eszünkbe jut a betegség, amitől félünk, és garantáltan be fogjuk vonzani az életünkbe. A magyar ember különösen hajlamos erre, nálunk kevesebb a dicsérő szó, de annál több a negatív megnyilvánulás. A szülők felelőssége pedig óriási.

– Ha a gyerekünk rossz jegyet kap, azt mondjuk, a többiek jobbak nála az osztályban, vagy hogy figyelmetlen volt a tanulásnál. Holott ilyenkor meg kellene őt erősíteni: „hidd el, mindenre képes vagy, ha picit jobban odafigyelsz”.
Fontos tudnunk, hogy a felnőttkori problémáink 85%-a a gyermekkorunkban gyökeredzik, tehát ha most negatívan gondolkodunk, akkor a tudatunkba valószínűleg már gyermekként ezt programozták be. Ahhoz, hogy ezen képesek legyünk változtatni, nagy segítségünkre lehet a bűvös 21-es.
– Én a vendégeimnek fel szoktam írni egy pozitív tartalmú mondatot, amelyet 21 napon át reggel, délben és este legalább harmincszor el kell mondaniuk – meséli Csilla. – Ez elegendő ahhoz, hogy megtörténjen a tudatalatti átfordulás. Ezzel a módszerrel egyébként képesek vagyunk akár káros szenvedélyeinkről is lemondani. Olvastam egy esetet, amelyben egy férfi addig ismételgette a „nemdohányzó ember vagyok” mondatot, míg egy reggel nem volt képes többé rágyújtani.

Higgyünk benne!

Az életünk bármely területén alkalmazhatjuk a vonzás törvényét, de fontos, hogy figyeljünk a jelekre. Például, ha szeretnénk egy jó állást megkapni, és ezért a következő mondatot ismételgetjük: „remek állásom van”, akkor az élet bizonyosan elhozza nekünk azt a helyzetet, amikor ezt az állást megszerezhetjük. Például ha úgy érezzük, fel kell hívnunk egy ismerőst, tegyük meg, mert valószínűleg ez a telefonhívás hozzá fog segíteni bennünket a jobb állás megszerzéséhez. A megérzésünk nem fog csalni.
– A sikeres emberek a sikerre koncentrálnak, csak a cél lebeg a szemük előtt, és így bevonzzák a jót. Fontos, hogy ne azt fogalmazzuk meg, amit nem szeretnénk, hogy megtörténjen, hanem azt, amire vágyunk. Például ne az legyen a mondatunk, hogy „nem vagyok beteg”, hanem az, hogy „egészséges vagyok”. Soha ne feltételes módban fogalmazzunk. Persze, a kisördög, a belső hang majd „visszabeszél”, de ha elég kitartóak vagyunk, egyszer csak elhallgat! Ha pedig kudarc ér, ne csüggedjünk, mert ez is jelzésértékű. Megmutatja, hogy nem jó az irány, és új utat jelöl ki!

Élő mágnesként működünk

Vágylista

Sokat segíthet, ha leírjuk a vágyainkat. Csilla egyik ismerőse például szilveszterkor nem fogadalmakat tett, hanem írt egy vágylistát, amelyen szerepelt mindaz, amit szeretne az újévben elérni, az új villanysütőtől a nyelvvizsgáig. Amikor év végén elővette a listát, meglepődve tapasztalta, hogy szinte valamennyi vágya teljesült.

Vizuális típusoknak…

A pozitív történések bevonzásához nagyon jó módszer a „vágyak táblája”. Ez különösen azoknál működik hatásosan, akik az úgynevezett vizuális típusú emberek közé tartoznak, azaz a legkönnyebben a látvány marad meg a tudatukban.
Vegyen egy parafatáblát és helyezze el az otthonában egy olyan helyre, ahol szem előtt van. A táblára tegyen fel olyan képeket, amelyek a vágyait ábrázolják: boldog család, egy vágyott úti cél, vagy egy olyan ház, amilyenben mindig is elképzelte az életét. Amikor rápillant a fotókra, gondoljon arra, hogy egyre közelebb kerül a céljához, sőt, lelki szemei előtt lássa, ahogyan ezek megvalósulnak.

Pontosan fogalmazzunk!

Nagyon fontos, hogy a vágyainkat pontosan fogalmazzuk meg. Például, ha nyugalomra vágyunk, azt is mondjuk el, hogy milyen módon szeretnénk ezt. Csilla egyszer ezt kívánta, de nem pontosan fogalmazta meg a kérését, és rövidesen kórházba került. Máskor elromlott a karórája és egy új órát kért. Erre a férje egy faliórát hozott a rendelője falára.

 

 

Ahol tovább olvashatsz:

Esther és Jerry Hicks: Kérd és megadatik
Esther és Jerry Hicks: A vonzás törvénye
Joe Vitale: A kulcs
Rhonda Byrne: The secret – A titok

Tutanhamon titkaiA legfrissebb szám tartalmából:

• Pénzhoroszkóp – Megoldódnak anyagi gondjaid?
• Hétköznapi segítőink: az angyalok!
• Szilveszteri bűbájok
• Tutanhamon rejtélye – Vajon tényleg létezik?
• Karmikus történetek

Itt tudsz előfizetni, KATT IDE!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top