Aktuális

Köszönöm, apa – A főszerkesztő levele

A statisztika szerint a házasságok több mint a fele válással végződik. A válások pedig az esküvő utáni négy évben a leggyakrabbak. Ezek a nyers számok, a valóság pedig a nappaliban játszódik, ahol a hatéves Nóra sikítva bőg, amikor apja kocsija kigördül a kapun. Nem érti, miért megy el megint. És nem akarja meghallgatni a vigasztalást, hogy cssss, apa jön majd, csak tízet kell aludni addig.

Köszönöm, apa - A főszerkesztő leveleAz első osztályosok közt sok az olyan gyerek, akit csak a mama nevel. Senki sem kapja fel a fejét azon, ha új papa érkezik – akad olyan gyerek, akinek az iskola befejezéséig három apukája is volt, akik aláírták az ellenőrzőt. Hogy kitől tanulja az apaszerepet? Hiszen ő is egy jövőbeli apuka. Ki segít majd, hogy ő ne rontsa el?
Elgondolkodtató, hogy a világon szinte mindenhol ünneplik az apák napját, ám nálunk sosem hallottak róla. Több próbálkozás is volt, hogy megismerje az ország – de míg a szerelmesek napját minden kiskamasz ünnepli már, az apák napja csak úri huncutság maradt a magyarok számára. Talán mert nincs kiket ünnepelni?
Nekem szerencsém volt. Ott volt az apám végig. Kikérdezte a leckém, dicsért, vagy épp leszidott, ült mellettem, ha beteg voltam. Ha felriadtam éjszaka, megnyugtatott a tudat, hogy otthon van, nagyon erősnek gondoltam, tudtam, legyőzne bárkit. Ma is hozzá mérek minden férfit, magasra tette a mércét.
Fel sem merült bennem, hogy lehetne másképp is, természetesnek vettem, hogy ott van. Nem köszöntem meg soha, úgy éreztem, ez jár nekem.
Akinek szintén van megköszönnivalója, annak megsúgom, hogy idén június 21-ére esik az ünnep. De nem kell ragaszkodni a dátumhoz, ma is telefonálhat.

Akovács ÉvA
főszerkesztő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top