Ne görcsölj rá cikkek

Ezekben az ételekben van a legtöbb magnézium

Hogy a magnéziumháztartásunk rendben legyen, érdemes odafigyelni az étkezésünkre, mivel a teljes szükségletünket fedezhetjük természetes élelmiszerekkel. Összeszedtük a legmagasabb magnéziumtartalmú ételeket.

Örök vita, hogy a napi ötszöri vagy a napi háromszori étkezés az egészséges, meg hogy együnk-e húst, vagy ne együnk, sőt akár zárjunk ki minden állati eredetű táplálékot az étrendünkből, vagy éppen a szénhidrátot csökkentsük minimálisra a fehérjével szemben – elméletek, divatok mindig voltak, lesznek, de míg mások az úgynevezett igazságot keresik, addig egyvalamire érdemes figyelned: étkezz változatosan, fogyassz ésszel mindent (értjük itt: hús, zöldség, tészta, csoki, azaz tulajdonképpen bármi), és ne vigyél semmit túlzásba. A változatos étkezés hatására elég táp- és ásványi anyag, illetve vitamin kerül a szervezetedbe, aminek a tested örül, sőt meg is hálálja azt – fittebb, egészségesebb leszel, mint azok, akik képtelenek kitérni a húsleves-rántott hús-palacsinta szentháromságából. Persze nem azt mondjuk, hogy utóbbiakat zárd ki az életedből, de ne ezeket edd minden áldott nap.

Ezekben az ételekben van a legtöbb magnézium

Egy felnőtt nő napi magnéziumszükséglete 250-300 mg, egy férfinak inkább 300-350 mg-ra van szüksége – hozzátennénk, az érték a normális testtömegindexű emberekre vonatkozik. A mennyiség bevihető változatos táplálkozással, de ha úgy érzed, hogy többre van szükséged (például sokat dolgozol, vagy keményebb edzéseket iktatsz be), nyugodtan segíts rá az “adagodra” egy pezsgőtablettával vagy kapszulával. Addig is összeszedtük, hogy mely ételekben van a legtöbb magnézium, tehát ha ezeket fogyasztod, meglesz a napi adagod. Íme:

A magnézium mennyisége szempontjából az adatok mg / 100 g élelmiszerre vonatkoznak.

Búzakorpa             590
Búzacsíra              250-300
Kakaó                    250-400
Csipkebogyó         200
Mandula                200-250
Dió                        150-250
Mogyoró                180
Napraforgó            170-250
Csoki                     80-110
Zabpehely              140
Mák                        130

Felsorolunk még néhány “mindennapi” ételt is:
Banán                35
Húsok                 25-35
Zöldborsó           35
Paprika               25
Krumpli               24
Tojás                   12
Saláta                 15
Túró                     5

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top