Ne görcsölj rá cikkek

Ezért fontos a magnézium a szervezetednek

Magnézium nélkül tulajdonképpen képtelenség egészségesen élni, mivel egy olyan elemről van szó, ami ha nincsen kellő mértékben jelen a szervezetedben, akkor jönnek a bajok. Elmondjuk, hogy miért hasznos a magnézium.
Ezért fontos a magnézium a szervezetednek

Kérdezz meg egy személyi edzőt vagy egy versenysportolót, hogy szerinte mely ásványi anyagok a legfontosabbak a szervezetnek. Vagy kérdezz meg egy kardiológust, hogy melyik az egyik legfontosabb szívizom-karbantartó. Esetleg érdeklődd meg egy idegorvostól, hogy melyik az az ásványi anyag, amelyik segíthet, hogy stresszmentes életet élj, és nyugodtan átaludd az éjszakákat. Feltehetőleg az összes szakember válaszában szerepelni fog (más ásványi anyagok és vitaminok mellett) a magnézium.

A magnézium fontos szerepet játszik az energiatermelésben, így elengedhetetlen abban az esetben, ha csak hobbiból, az alakod és az egészséged megőrzése miatt sportolsz, és konkrétan nélkülözhetetlen, amennyiben versenysportoló vagy. Abban is segít, hogy ne legyen izomlázad, hogy ne legyenek izomgörcseid, és jót tesz a csontoknak – a kalciummal együtt erősíti őket. És ha már sportról van szó: a magnézium felpörgeti a zsírégetést, azaz hamarabb ledobod a felesleget vele.

A magnézium mindemellett szabályozza a pulzust, illetve óvja és élteti a keringési rendszert, normál értéken tartja a vérnyomást, elűzi a szívritmuszavart, és jótékony hatása van az anyagcserére – segít az inzulin kiválasztásában, azaz ha ideális szinten van a szervezetedben, megvéd a diabétesztől, ami rémesen meg tudja keseríteni az ember életét. Talán nem is meglepő, hogy a magnézium ilyen szinten befolyásolja az emberi test működését, hiszen a szervezetben lévő ásványi anyagok közül ebből van a negyedik legtöbb.

Az eddig felsorolt előnyein túl is még bőven akad: karbantartja az idegrendszert, azaz ha elég van belőle a szervezetedben, akkor stresszoldó hatású, így elűzi a depressziót, vagy éppen rossz álmoktól és álmatlanságtól menti meg az éjszakáidat – tehát frissen kelsz reggel, és másnap ésszel, higgadtan tudsz dolgozni.

A fentiekből kiderül: a magnézium is olyan fontos a szervezetnek, mint például a C-vitamin, tehát az egészséges működés elengedhetetlen részese. Figyelj oda, hogy rendben legyen a magnézium-háztartásod, mert ha rendben van, az még jó pár évvel meg is toldhatja az életedet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top