Egészség

5 lélekmelegítő film, ha nem bírsz kikelni az ágyból

Amikor olyan beteg vagy, hogy semmihez nincs kedved, vedd elő ezeket a filmeket, és nemcsak a forró italoktól melengetnek.

Életrevalók

Egy különös barátság története ez a francia film, amelyben a tolószékbe került, életunt milliomos felvesz maga mellé egy külvárosi suhancot, egy afrikai menekültet, aki valójában egyáltalán nem akar ápoló lenni. Tényleg szívmelengető nézni, miközben otthon fújod az orrod, hogyan csiszolódnak egymáshoz, hogyan ismerkedik a hiphop és a klasszikus zene, hogyan tanítják meg egymást élni, miközben életre szóló barátságot kötnek. A kedvencünk az a rész, amikor az ápoló megpróbálja a tolószékes férfi szerelmi életét felpezsdíteni. Nézzétek meg, hogyan sikerült!

New York, szeretlek

New York nem a szerelem fővárosa, de ebben a filmben, ami valójában sok kicsi film együtt, nehéz elhinni, hogy nem az. A széles mosolytól a szívfacsaráson át egészen a könnyes szipogásig minden érzelem átfut majd rajtad, miközben otthon inhalálsz. Imádjuk azt a részt, amikor a gimnazista fiú kénytelenségből elviszi a tolókocsis lányt a bálra, aztán kiderül, hogy a lány nem is olyan elesett…

 

A leggyorsabb indián

Ez a 2005-ös film egyszerűen szívmelengető, és kész. A főszereplő Anthony Hopkinsnak pedig őrülten drukkolunk végig, hogy valóra válthassa élete álmát, hogy a saját maga tuningolt motorjával sebességi rekordot állítson fel. Ne félj, ez a film nem a motorokról szól, hanem arról, ahogy a kedves öregúr végigszeli Amerikát, és közben minden emberben, akivel csak találkozik, nyomot hagy. És ahogy csajozik… Orrfújás és cukorkaszopogatás közben megmelengeti a szívedet!

Holdfénykirályság

 
Titkos levelezés és több hónapos szervezkedés után két tinédzser megszökik otthonról, hogy az egyébként aprócska szigeten a felnőttektől távol, ketten éldegéljenek tovább. Persze a szigeten mindenki a keresésükre indul, például a magányos és öreg rendőrfőnök, Bruce Willis is, és a cserkészek vezetője, Edward Norton. Nagy szívmelengető mese az egész.

 

Világok arca: Baraka

Már 20 éves ez a film, de egyszerűen nem lehet megunni. Tényleg akkor kell megnézni, amikor úgy érzed, már olyan beteg vagy, hogy rosszabb már nem lehet. Csak magadra húzod a takarót és nem kell gondolkodni, csak csodálni a világot. Imádkozó szerzetesek egy ázsiai hegy tetején, forró gőzben fürdőző majmok, vízesések, nagyvárosi forgatag. Több éven keresztül forgatták ezt a különleges dokumentumfilmet, ami szavak nélkül bemutatja, hogy milyen gyönyörű a világ.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top