Életmód

A hajformázás alapjai

Problémás a hajad? Nem tudod hogyan tartsd kordában göndör fürtjeidet? Lelapul a hajad? Tarts velünk, és mi segítünk, hogy hajkoronád éppen olyan legyen, mint amilyennek szeretnéd!




Akár naponta mossuk hajunkat, akár hetente többször, vagy akár csak hetente egyszer, mindig ugyanolyan figyelmet fordítsunk rá.


• Hajmosásnál nem elég csak sampont használni, a balzsam felvitele is kötelező! Igyekezzünk hajvégeinkre legalább kétszer annyi balzsamot tenni, mint a haj tövére. Nem azért, mert a tévhit szerint a balzsamtól bezsírosodik a hajtő, hanem azért, mert a szárításnál a hajvég szárad ki először.

• A törölközővel való dörzsölés károsítja a hajat, ezért inkább javasolt egy kicsit megnyomkodni a törülközővel és a “levegőn” előszárítani a hajunkat.


• Soha ne használjunk hajkefét nedves hajunkon, mert teljesen tönkreteszi a hajvégeket.





• A hajszárítást ne vegyük félvállról! Ahhoz, hogy hajunk egészséges és formázható legyen, a legfontosabb, hogy részletekben szárítsuk, vagyis először tűzzük fel a felső réteget és az alsó réteggel kezdjük a műveletet.

• A forró hajformázókat mindig csak száraz hajon vegyük igénybe, mert a nedves haj a forró sütővastól teljesen kirojtosodik.

• Göndör fürtjeink megszelídítéséhez válasszunk hajsimító termékeket! A Sunsilk hajsimító krém például még a párás őszi reggeleknek is ellenáll.

• Nyakunkon az ősz, és a hideg idő azzal is jár, hogy csökken a levegő nedvességtartalma. Ettől hajunk gyorsan kiszárad, ezért ilyenkor még inkább figyeljünk az ápolására. A balzsam és krém mellett még pakolást is helyezzünk hetente a hajunkra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top