Trend

Alapozó alapok

Sminkelj velünk, és tudj meg mindent a tökéletes alapozásról! Az egyenletes, ragyogó arcbőr a siker egyik kulcsa, ha elsajátítod a titkokat, profi lehetsz a fürdőszobában! A tökéletes sminkeredménytől a magabiztosságod is megnő majd.

Alapozó alapokArctisztítás

A jó alapozás egyik titka bőrünk megfelelő előkészítése. Sminkelés előtt tisztítsuk le arcunkat a bőrtípusunknak megfelelő arctejjel, majd azt követően tonikkal. A két termék nem váltja ki egymást.

 

Mindig ebben a sorrendben ajánlott használni, ugyanis az arctej felpuhítja a bőrt, eltávolítja a szennyeződés egy részét, a tonik pedig a maradék szennyeződést tünteti el, és tonizálja, azaz feszessé teszi a bőrt.

Ezután következik a nappali krém felvitele, és míg az beszívódik az arcunkon, van időnk feltenni egy csésze kávét vagy teát főni.

Alapozás

Végre jöhet az alapozó. Sok hölgynek problémát okoz már a kiválasztása is, nemhogy a felvitele. A megoldás nem a lemondás az alapozásról, hiszen az alapozónak 3 igen fontos funkciója van:Alapozó alapok

1.      Homogén arcfelületet biztosít, ezáltal egységes bőrszínt kapunk. Eltünteti az apróbb bőrhibákat, hajszálereket, pórusokat, hegeket és pattanásokat. Ellenáll a fáradtság jegyeinek.

2.      Véd a környezeti ártalmaktól, egyrészt, mert UV-védelmet biztosít, ami nem azt jelenti, hogy ezzel a készítménnyel napozhatunk, de az utcán gondtalanul sétálhatunk vele. Másrészt véd a szmogtól, és egy E-vitaminban gazdag alapozó táplálja is a bőrünket.

3.      Harmadszor pedig alapot biztosít a többi kozmetikumnak. Így könnyebben és intenzívebben fogjuk tudni felvinni a szemhéjporokat, és a pirosító sem csak addig tart, míg a szél le nem fújja rólunk.

A megfelelő alapozótermékek kiválasztásához itt nyújtunk segítséget. KATTINTS IDE! >>>>

Hogyan válasszuk ki a bőrünkhöz megfelelő színű árnyalatot?

A L’Oréal Paris többféle típusú bőrre kínál alapozót. Van, ami leheletvékony, van, ami az érett bőrt kényezteti, és van, ami bőrtökéletesítő tartós alapozó.

1.      Első lépésként azt kell tehát eldönteni, hogy milyen a bőrünk, mire van szüksége, mit szeretnék elérni vele, és mit ajánl ehhez a márka.

2.      A második lépés, hogy eldöntsük, sárgás vagy rózsaszínes árnyalatú a bőrünk. Ezután jöhet az árnyalat kiválasztása. A fantázianevek segítenek. Amelyik alapozó nevében a „rose” szó szerepel, az rózsaszínes bőrre való, amelyiken a „beige” szó szerepel, az sárgás árnyalatú bőrre ajánlott.

3.      A harmadik lépés, hogy eldöntsük, világos vagy sötét árnyalat kell a bőrünkre. Mindig a bőrünkkel azonos színű alapozót használjunk, és hogy ezt ne hibázzuk el, az alapozóválasztás ne légből kapott ötlet legyen, hanem készüljünk fel rá. Alapozó nélkül menjünk a boltba, és egy kistükörrel. Ha a választás folyamatát jól követtük eddig, akkor két, maximum három árnyalat maradhatott a kezünkben. Ezekből nyomjunk ki egy-egy pöttyöt a tükörre, és erről az arcél és a nyak találkozására húzzunk egy vékony csíkot, és oszlassuk el. Tegyük ezt meg mindhárom árnyalattal, majd menjünk ki a természetes fényre.

Amelyik árnyalat a legtökéletesebben idomul a bőrünk színéhez, azt kell megvenni.

Egy évben legalább két árnyalatot kell használnunk, ahogy változik a bőrünk színe. Ebből a két színből ki lehet keverni sok-sok árnyalatot, hogy tényleg mindig a bőrünkkel azonos színt kapjunk. Fontos, hogy ez a két árnyalat azonos típusú alapozó legyen, mert így a textúrájuk is azonos, tehát a felvitel nem lesz nehezebb.

 

Hogyan vigyük fel az alapozót?

Alapozó alapokKézzel való felvitel:

A folyékony alapozó felvitelének legegyszerűbb módja, ha a kezünkkel pöttyökben felvisszük az arcra, éppen úgy, mint a hidratálókrémet, és körkörös mozdulatokkal eloszlatjuk az arcunkon, figyelve az orr környékére, ahol általában pórusosabb a bőr.

 

 

Ecsettel való felvitel:

Alapozó alapokHa mégis valami eszköz mellett döntünk az alapozó felviteléhez, nem árt tudni, hogy a szivacsot minden használat után mossuk ki alaposan, és szárítsuk ki, ezzel megakadályozva az elfertőződését, mondjuk, egy pattanásnak vagy egy bőrbetegségnek. Ha ezek bármelyikére gyanakszunk, úgy új szivacs használata ajánlott.

A műanyag ecsetet egyszer kell megvenni, azonban ugyanúgy naponta ki kell mosni. Használata egyszerű, gyors, és a pórusok felületét például a már említett orr környékén könnyedén és szépen takarja el.


További tippek

Gondosan dolgozd el az alapozót az arcodon, ügyelve a hajtövekre és a fülekre, ahol egy-egy kimaradt terület feltűnő lehet. Ne feledkezz el az álladról, a nyakadról sem, szükség esetén a dekoltázsról. Ha nem dolgozod el az arcon kívüli területen, a határok élesek maradnak, kialakulhat a maszkhatás. 

Alapozó alapokKorrektor

A szemkörnyéki karikákra és bőrhibákra ajánlott korrektort használni. Stiftes korrektor esetén, ha az alapozóval nem sikerült elérni a kívánt hatást, akkor ujjbeggyel finoman ütögessük a korrektort a korrigálást igénylő területre, figyelve arra, hogy alapozóval szépen egybemossuk az árnyalatot.

Púder

Ha ezzel a készen vagyunk, ne felejtsük el a púdert. A púdernek két fontos funkciója van.
Alapozó alapok
1.      Bőrünk egyenlőtlenül termeli a faggyút arcunk különböző pontjain. Az úgynevezett T vonalban (homlok, orr, áll) jobban zsírosodik a bőrünk, így az alapozót ott kisebb mértékben szívja be, és az alapozás után fényes maradhat. Ahol pedig fénylik a bőr, olyan, mintha zsíros lenne, ez pedig ápolatlanságot sugall. Tehát a púderrel kell mattítani a bőrt.

2.      A másik funkciója pedig, hogy fixálja az alapozót, ezáltal sminkünk tartósabb lesz.

 


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top