Mindennapok

“Isten törpének teremtett, mi rossz lenne ebben?”

Szerencsés ember az, akinek a hite erős, mert ez az, ami az életen szerencsésen keresztülvezet. Ez adatott meg annak a két néninek, akik aprónak születtek, mégis boldogok.

Az ikertestvérek, Beatriz és Joana, Észak-Brazília egy eldugott kis településének, Itabaianinhának különleges lakói. A két 72 éves néni az utolsó törpenövésűek azok közül, akik egykor a települést benépesítették.

Száz évvel ezelőtt a kisvárosban még szokás volt, hogy a rokonok egymás között házasodjanak, ez azonban egy speciális hormonális elváltozást okozott, aminek eredménye a parányi testalkat lett. A település ezzel érdemelte ki a Törpék városa elnevezést. A modern orvostudomány időközben megoldást adott a problémára – kivéve Beatriz és Joana számára:

“Amikor kislány voltam, még nem létezett az a gyógymód, amivel magasabbra nőhettem volna – mondja Beatriz. – Amikor az orvos meglátogatott, azt mondta, menjek el Sao Paulóba, hogy kiderítsem, elkezdhetném-e mégis a kezelést. Sajnos már túl késő volt, mert már elmúltam 15 éves. Az édesanyám mindig azt mondta nekem: »Mi a különbség közted és a többiek között? Amikor megszülettél, pont olyan voltál, mint a többi baba, csak épp egy kicsit kisebb.«”

“Én nem akartam elkezdeni ezt a kúrát – meséli Joana. – Egyszer voltam 15 napig kórházban, akkor a doktor azt mondta, ha még maradok, lehet, hogy tudnak rajtam segíteni abban, hogy megnőhessek. Én azonban visszautasítottam. Az emberek gyakran kérdik tőlem, hogy nem undorodom-e attól, hogy ilyen vagyok. Én erre csak azt válaszolom, hogy nem! Ha isten ilyennek alkotott, miért kellene szégyenkeznem? És ha vakon vagy egyéb más fogyatékkal is születik valaki, az nem isten akarata?”

Nézd meg a két bájos és életvidám néniről készült videót:

Forrás: sobadsogood

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top