Laktózérzékenység

Adókedvezmények a laktózérzékenyeknek

Sokak számára lehet hasznos információ, hogy bizonyos betegségek kapcsán adókedvezmény illeti meg az érintetteket. Laktózérzékenység esetén érdemes beszerezni az erről szóló orvosi igazolást, hiszen már minimálbér esetén is havi 5250 forint jár vissza a jövedelmünk után fizetett adóból.

Ki kaphat adókedvezményt?
Amennyiben a betegség korábban is ismert volt, és ezt igazolni is tudjuk, akkor visszamenőleg is van mód az személyi adókedvezmény érvényesítésére. Fontos megjegyezni, hogy nem támogatásról, segélyről van szó, hanem a megszerzett jövedelmet terhelő adó csökkenthető így. A személyi adókedvezmény alanyi jogon jár, ha betegségünk szerepel a szabályozó listáján.

Adókedvezmények a laktózérzékenyeknek

Kérje háziorvosa segítségét
A veleszületett laktózérzékenység, a másodlagos laktózhiány vagy egyéb laktózintolerancia esetében is érdemes a háziorvos segítségét kérni, hogy jogosultságunkat igazolhassuk. Ők napi szinten találkoznak ilyen esetekkel, jártasak ebben, sőt az igazolást is aláírhatják, ha rendelkezésre áll a betegségről szóló orvosi dokumentáció. Amennyiben ilyen papírok még nem állnak rendelkezésünkre, forduljunk a szakambulanciához vagy az illetékes kórházi osztály szakorvosához, mivel a szükséges papírokat ők is kiállíthatják.

Az adónkból visszajáró összeget kérhetjük akár havonta is, a munkáltatóknak, kifizetőnknek leadott nyilatkozatunkkal. Ebben az esetben ennyivel kell kevesebbet adóznunk, tehát a nettó bérünk ennyivel növekszik. Az ehhez szükséges nyomtatványt munkáltatónktól is kérhetjük. Másik lehetőség, hogy amikor az éves adóbevallásunkat készítjük, egy összegben kérjük vissza a nekünk járó kedvezményt. Bármelyik megoldást választjuk, mindenképpen érdemes élni ezzel a lehetőséggel, hiszen a családi kasszát minden bizonnyal megterhelheti az ezzel a betegséggel járó diéta.

Adókedvezmények a laktózérzékenyeknek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top