Trend

Holle anyóból hódító szépasszony

Egy mezőberényi nagymama, aki újrakezdésből nem először vizsgázott jelesre; 51 évesen Icu többedszerre vállalkozott arra, hogy újravarázsolja az életét. 7 éve iratkozott be egy hastánctanfolyamra, mert érezte, még benne van a hódítás, a pezsgés. Nőnek maradni még nagymamaként is. Icu nagyi erre egy cseppet sem cáfol rá.

Ahogy belépett a szalonunkba, az volt az első benyomásunk, hogy a jóságos Holle anyó érkezett el hozzánk álruhában. Hatalmas mosoly, huncut, fiatalos tekintet, fürge mozgás – és mindenkihez egy kedves szó. Icu nem úgy tűnt, mint aki a szépségápolás oltárán áldozta volna fel ifjonti éveit – semmi smink, a haja szerte-széjjel állva, ruhája egy kopott farmer és egy csíkos, magas nyakú pulcsi. Holle anyóhoz kicsit fiatalos viselet, Icuhoz, a dögös hastáncosnőhöz azonban meglehetősen ötlettelen.

A többi fázisfotóért kattints a képre.
A többi fázisfotóért kattints a képre!

 

A haja volt a legszembetűnőbben elhanyagolt. Természetes göndör fürtjei valaha melírozva lehettek, de az ősz hajszálak diadalmaskodtak azóta. Igazi szénaboglya. Viktorral kicsit féltünk, hogy drasztikusan elutasítja majd ötleteinket, de nyitottságát látva egyre bátrabbak lettünk. Icu lelki kora sokkal fiatalabb a testénél. Az volt a célunk, hogy olyan frizurát találjunk ki a számára, ami a rakoncátlan, örökifjú nagyihoz jobban passzol, ami kihozza arcának karakterességét, vonásai határozottságát. Viktor fekete és egyenes hajszínre voksolt, ami a hajdani fiatal Ica képét idézheti fel. A fekete festék egyenletesen fedte be őszülő hajtincseit, egyenesre vágtuk a haját, és szárítás után még rávasaltunk, hogy rakoncátlan göndör fürtökkel végleg elbánjunk. A frufruvágás azért lett nagyon előnyös Icának, mert korának megfelelő ráncait a homlokán takarja, és közben kiemeli nagy zöld szemeit.

 
Holle anyóból hódító szépasszony
 
Holle anyóból hódító szépasszony

A bőrápolási tanácsadáson kifejezetten a ránctalanítást hangsúlyozták ki. A Clinique szakemberei Icunak Repairwear Day and Night Liftet javasoltak, amikkel a mélyebb ráncok is elhalványíthatóak. Száraz, vegyes bőrére sminkeseink nagyon vékony alapozót tettek, az idősebb bőrnél ugyanis nagyon kell vigyázni arra, hogy ne legyen túl vastag az alapozás, mert az még jobban kihozhatja az esetleges bőrhibákat, ráncokat. Sminkjénél is ügyeltek a korára, inkább az ajkát és az arcát hangsúlyozták, a túl erős szemfestés szintén előnytelen lehet bizonyos kor után.

A pedikűrös és manikűrös kényeztetés után következett a stylingtanácsadás. Icu az új frizurájával már csöppet sem emlékeztetett a mesebeli Holle anyóra, sokkal inkább egy decens nagyvilági úriasszonyra, ennek megfelelően kerestünk ruhát is neki. Mivel sötét tónusú lett az arca az új hajszínével, igyekeztünk ehhez kiválasztani a ruhákat is. Icunak sikerült megtartania fiatalkori karcsú alakját, így nála az alakformálásra, vagy kevésbé előnyös testrészek elrejtésére nem volt szükség. Istenien állt neki Patricia Pepe flitteres blézere, amit azonnal úgy is viselt, mint egy egy elegáns milánói sétálóutcán hanyagul vásárolgató olasz donna, aki tisztában van csáberejével. A másik szettben egy barna-fekete csíkos Marks and Spencer ruha kiválóan hangsúlyozta mai napig is karcsú alakját, a fekete harisnya és lakkcipő, pedig igazi dívává varázsolta.

 
Holle anyóból hódító szépasszony
 
Holle anyóból hódító szépasszony

 

1. szett
Patricia Pepe flitteres blézer
Patricia Pepe body
Lauren Vidal sötétkék nadrág
Mango fekete lakkcipő
Mango fülbevaló

2. szett

Marks and Spencer barna-fekete csíkos
Calzedonia harisnya
Mango fekete cipő
Triumph body

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top