Életmód

Bárhonnan ráhajthatunk a 2,8 milliárdra

Sokan elsiklunk afölött, hogy mobilról is lehet lottózni, inkább kiálljuk a sort az újságosnál vagy az irodában. Pedig csak picivel kerül többe, és jóval kényelmesebb.
Bármelyik szolgáltatónál lehet mobilról lottózni, de többnyire csak előfizetéses ügyfelek vehetnek részt így a játékban, a feltöltőkártyások csak néhány esetben, külön vásárlásira szánt, “univerzális egyenleggel”. A “mobilos ötös lottószelvény” ára 225 forint, illetve két normál díjas SMS árát számolják még hozzá pluszban, ezeket hó végén hozzáírják a számlához.

Valóban két SMS-t kell elküldeni a fogadáshoz. Az elsőben a számokat kell elküldeni a 1756-os számra, illetve elé kell írni az L5 kódot, ha ötöslottón akarunk játszani. A számokat elválaszthatjuk kettőskereszttel vagy vesszővel is, például: L5#1#2#3#4#5 vagy L5,1,2,3,4,5. (Ebben az esetben Jokerrel nem játszunk, bár erre is van egyébként lehetőség mobilos lottónál is.) Ha gépi lötösottót akarunk játszani, azaz azt akarjuk, hogy a gép válasszon helyettünk számokat, akkor csak egy üres SMS-t kell küldenünk a 1756-ra.

 
Bárhonnan ráhajthatunk a 2,8 milliárdra
 
Bárhonnan ráhajthatunk a 2,8 milliárdra
 
Az L5 kód azt jelöli, hogy ötöslottón játszunk, természetesen lehet más szerencsejátokot is játszani mobilról. Ha csupán öt, vesszővel elválasztott számot küldünk a 1756-ra, akkor is automatikusan ötös lottós fogadásnak veszi a rendszer az üzenetünket.  

 

Miután elküldtük a számainkat, kapunk egy visszaigazoló SMS-t a 810 0000-es számról, erre kell egy üres vagy “OK” tartalmú SMS-t visszaküldeni, és máris érvényes a fogadásunk. (Ha először lottózunk mobilról, akkor egy olyan SMS-t is kapunk a 1756-tól, ami arról szól, hogy 18 éven aluliak nem vehetnek részt a játékban, illetve hogy a túlzott szerencsejáték szenvedélybetegség kialakulásához vezethet. Erre az SMS-re nem kell válaszolni, csupán mérlegelni a veszélyeket.)

A mobilos lottó egyébként azért is jobb, mert nem kell a tévé előtt izgulva várni az eredményt, ugyanis SMS-ben értesítenek bennünket, ha nyertünk. Ilyenkor gyakorlatilag a SIM kártyánk az igazoló szelvény, bár néhol azt írják, az meggyorsítja a kifizetést, ha a fogadást tartalmazó SMS-eket is megőrizzük.

Ha esetleg nyertünk volna a lottóval, amit a tesztünk során adtunk fel, mindenképpen beszámolunk róla jövő héten, hogyan megy a nyeremény átadása a gyakorlatban.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top