Baba

Szilárd ételek

A szilárd ételeket lassan és egyenként kell bevezetni a kicsik étrendjébe. A babának idõre van szüksége, hogy hozzászokjon az új ízekhez és állagokhoz.
  2  

Kezdjük zöldségekkel!

Az ételek beiktatásánál nagyon figyeljünk a gyerek reakcióira: az esetleges hasfájásra, hasmenésre, vagy az allergiás tünetekre. Az új ételek megkóstoltatása között célszerű 3-5 napos szüneteket tartani. Néhány szakember azt javasolja, hogy a zöldségekkel és a sárga gyümölcsökkel kezdjük a szoktatást, mert legkönnyebben ezeket emészti meg a a baba.

Szoktatási módszer

Léteznek olyan szakvélemények, amelyek szerint célszerűbb a zöld zöldségekkel kezdeni, mert ha a baba egyszer rászokott a gyümölcsök és a sárga zöldségek édesebb ízére, akkor például a borsót már csak komoly küzdelmek árán lehet megetetni vele. Ha a baba nem fogad el egy ételt, körülbelül tíz nap múlva érdemes újra megpróbálni – addigra talán már megfeledkezik első, rossz benyomásáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top