Életmód

Ajakbalzsamokat teszteltünk

A nõi túlélõcsomag alapdarabja az ajakápoló stift, balzsam. A régi klasszikus „szõlõzsírt” mára leváltották a csodás varázslatot és puha ajkakat ígérõ termékek. Most leteszteltük, mit tudnak éles helyzetben.

Ha valami rajtam igazán krónikus, az az, hogy amint hűvösebbre vált az idő, smirglivé válik a szám. Az évek során, melyek számosak, szinte mindent kipróbáltam, amit a vonatkozó iparág tud nekem nyújtani.
Nézzük az idei eresztést.





Neutrogena





Bevallom, bíztam az északiakban. Abban reménykedtem, minimum bébifókát zártak be nekem az impozáns tubusba (férfiember szerint ennyi pénzért, mondjuk, az lenne a minimum…). Az illata kellemes, édeskés, az állaga zselés. Ezzel nem is lenne baj, de ez a zselé nekem „nyikorog” (járjon a kedvembe, akinek hét anyja van, tudom én). Szóval nyikorog, és furcsa nejlonos érzést hagy a számon (kb. mintha idő előtt soroztak volna be a panoptikumba). Azt hiszem, nem kimondottan csókbarát. Egyébként relatíve hosszan tart, és egy történelmi pillanatban puhára vált a szám. Lehet, hogy ez a fókatrükk…

Fellelt ár: 1700 Ft





Ilcsi ajakbalzsam







Kis tégelyben lehet hozzájutni Ilcsi kozmetikákban. Mézes-citrusos illata van, az állaga elég kemény, nehezen kenhető. Meg, mondjuk, az is kérdés, hogy a 7-es busz fogódzkodója után mennyire van gusztusom a kis kezemmel felvinni a masszát a számra. De a kozmetikusom kicselezett, és megmutatta, hogy csókoljak rá a tégelyre és oszlassam el egyenletesen a számon a pempőt. Amúgy hatásában nagyon jó, kellemesen selymes lesz tőle a száj, de azért kicsit zsíros. Inkább otthoni, esti használatra javasolnám.

Fellelt ár: 1200 Ft





Primus – natúr ajakír






Az igazi jó barát. Megértem, ha sokan kapják fel a fejüket. Nincs neki tévéreklámja, sem csilli-villi cuki dobozkája márkás nyugati társaitól eltérően. Szerényen húzódik meg a patikák polcain. Lehet, hogy nem is mindig így hívják, de ha betérünk a patikába és ajakápolót kérünk, biztos, hogy kapunk egy egyszerű, klasszikus összetételű „szőlőzsírt”. A most fellelt darab teljesen jól kezelhető, nem törik, nem olvad. Illata kellemes, a kakaóvaj dominál. Megbízhatóan ápol, és az ára is felhasználóbarát.

Fellelt ár: 243 Ft





L’Occitane






Bevallom, egy nőnek csalogató a picinyke, dél-franciaországi kisváros pipereboltjának hangulatát idéző dobozka. A boltban azt állítják, hogy nemcsak szájra használható, hanem egyéb erősen kiszáradt testrészekre, például könyökre is. Tehát multifunkcionális… Természetesen kipróbáltam. És működött. Natúr és levendulás illatban kapható, a levendulás erős emlékképeket ébreszthet bennünk a lanolinos babakrém intézményéről. Állaga nagyon selymes, viszont a felvitelnél az Ilcsi terméknél felvetett probléma merül fel. Megpróbáltam alkalmazni a kozmetikusom trükkjét, de sajnos nem fért bele a szám a tégelybe…

Fellelt ár: 1500 Ft





Artdeco






Az egyik kedvenc márkám meglepett ezzel a termékkel. Aloe vera és jojoba a két fő összetevő. Eddig biztató. Viszont a klasszikusan tekerhető stift extrém zöld rudacskát rejt. Ezzel persze nem lenne gond, hisz nem színezi a szánkat, de valahogy nem jól eltalált sem a méret, sem az állag, mert pont olyan érzésem volt felvitel után, mintha körbenyaltam volna egy zsírosbödönt. És kb. úgy is néztem ki, csillogó bevonattal a szájkontúromon túl, mint egy elégedett házi macska. A hatása egyébként jó, hosszan tart a macskaflash.

Fellelt ár: 1200 Ft






Yves Rocher Baume Nourissant






Mindannyiszor belefutok abba a problémába, hogy ha egy márkának van egy jó terméke, azt az én előzetes figyelmeztetésem nélkül ripsz-ropsz megszüntetik. Így jártam az Yves Rocher Réparateur névre hallgató csodájával. Ha még lehetne kapni, ez lehetne a teszt egyértelmű győztese, de sajnos kivetette magából a rendszer. De szerencsére végül kis barátjában sem kellett csalódnom. Kellemes illat, jó állag, hosszan tartó hatás. De tényleg. Egyetlen szépséghibája volt a dolognak, hogy tízperces közelharc után tudtam csak kiszabadítani a stiftet a szorosan rátapadó fóliacsomagolásból.

Eredeti ár: 640 Ft, most az Yves Rocher-ban leértékelve: 310 Ft





Labello Classic






Bár a Labello számít a nagy klasszikusnak, színt vallok, nekem sosem ő volt az igazi. Noha az illat ismerősen kellemes, az állag és a kezelhetőség tökéletes, de egy szelesebb téli napon vagy a sípálya tetején nálam kudarcot vallott. A mostani enyhe időben viszont megbízható teljesítményt nyújtott.

Fellelt ár: 490 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top