Életmód

A Nagy Nyúl Lakoma

Szétnéztünk a szupermarketben és csak ámultunk! Hogy mennyi finomság a húsvét jegyében! Naná, hogy meg kellett kóstolni! Kis nyuszit, nagy csibét, lila tojásokat és piros nyúlanyót. Név szerint Tibit, Bocit és a többieket...

Van élet a nyúlon túl! Ez volt az egyik legfontosabb tanulsága nyúlpiaci körképünknek. Ugyanis a szokásos nyúl-csibe-bárány trió mellett az idei húsvétra nagyszámú tojás kontingens megjelenését érzékeltük. A kínálat szinte végtelen. A legdrágább nyúlból nem ettünk (Lindt 1000,-), pedig a bárányok csengettyűje lógott a nyakában. Viszont Milkáéknál bevásároltunk, mert ellenállhatatlan a lila húsvét. Nagy élmény, szinte felfedezés-erejű a pillanat megtörésére szolgáló márkahűségből pirosba öltözött nyuszi, ostyával megbolondítva. Egy könnyed, ebéd utáni teszt eredményeképpen a fél szerkesztőség mosolyba fojtotta a délutánt, miután az utolsó cseppig elpusztította a felnőtt nyuszik kedvencét, a likőrökkel töltött csokitojásokat. A zöld Mikulás párja, a mentolos izű zöld nyúl zárta a lakomát, mintegy rétegkóstolóknak szánt alternatívaként.

Kit Kat nyuszi  120 g      fellelt ár: 429,-


Csinos, bár nyúlnak kissé piros külsejével némi zavar után csábít nyuszifaló kalandokra. A külcsíny, leszámítva a Télapós utánérzést, reménységre adhat okot, ezt a belbecs teljes mértékben be is váltja. Azt adja, amit ígér: csokit. Sőt, bónuszként némi ostyadarabkákat, a kettő együtt nagyon rendben van! Összhatás élményként csak egy egyszerű jelzős szerkezettel élhetünk: délutáni katarzis.

Össz értékelés (1-5):

Nyuszi varázsgömb      fellelt ár: 67,-

Az újszülöttek életében bizonyára az évtized felfedezésének számítana. De köztünk szólva, a spanyolviaszt nem ezen termék gyártói találták fel. A varázsgömb ugyanis zizi,

egyértelműen, húsvéti néven emlegetett zizi. Valószínűleg csak a mi nosztalgikus lelkünknek tetszik mindenestül, hiszen felidézi talán még a régi szerelmek lábnyomát is… Ez az a fajta édesség, amit Valentin napkor szívbe, húsvétkor tojásba, karácsony előtt pedig Télapó csomagba kell tenni. Összhatásában semmi meglepőt nem tapasztaltunk.

Össz értékelés:
Idősebbeknek:

a mai fiataloknak valószínűleg:

Milka lágytojás 136 g        fellelt ár: 1.190,-

Érték arányában meglepően drága, ám roppant brandhű, trendekkel dacoló lila kis tojástartóban négy tojás. Belsejében krémes és édes. (Talán túlságosan is.) A sajátos retró tojástartó-ötlet reménységét színében hordozza: lila=milka=finom. Élmény a végén: kérek még! Most!

Össz értékelés (1-5):

*

Boci nyuszi – Boci húsvéti zsákból   a zsák fellelt ára: 819,-

Grafikus ruhácskába bújtatott nyuszi extrákkal, vagyis virág, madár, kosár, pöttyös mellény, csíkos nadrág, hatalmas kék szemek, vevőbarát mosollyal. Bizonyos felfogás szerint nyúl helyett inkább egy mókus-nyúl fej, a jól bevált nyúlpapa testen. Megbízható márkahű íz, némi epres utóhatással, töménysége miatt egy pohár vízzel ajánlott a fogyasztása! A nyúllal közelebbi kapcsolatba kerültünk, nagyon is mosolygott, mielőtt megettük!

Össz értékelés (1-5):

Egg&Chocolate Liqueur  220 g     fellelt ár: 599,-

A valódi húsvéti fíling papírdobozon köszönt vissza ránk. Nem annyira nyúl, mint inkább tojás, de meglepően nagy reményeket fűztünk a dologhoz. Tojások tojás-, illetve csokilikőrrel töltve, valóban tripla húsvéti mámor! Édességét kellőképpen elnyomja alkoholossága. Kellemesen mámorító. Dugd el a gyerek elől! Összhatásában utóhatását tekintve: kacarászó-hangoskodó szerkesztőség.

Össz értékelés (1-5):

Haribo tarka tojás drazsé          fellelt ár: 299,-

Szép színes gömböcskék zacsiban. Leginkább a jól megszokott francia drazsét idéző ízvilág. Húsvéti jellegét az enyhén csúcsosabbra formált – mondhatni tojásdad alakú – drazsészemek adják. Roppanós cukorborítás alatt édeskés csokitöltelék. Kellemes rágcsálnivaló egy esős húsvétváró délutánon, de annál nem több. Hazafias nosztalgiánknak azért mégis inkább a francia drazsé, még ha nem is tojás alakú….

Össz értékelés (1-5):

Boci tojás drazséval töltve 80 g   fellelt ár: 299,-

A “tú in van” árucsoportba tartozó termék csupa jót ígér. Csokitojásban különféle csokidrazsék. Enyhe szmártíz utánérzés, de az íz reménye annál jobb. De csak a remény. Ugyanis a feltört tojásból előkerülő drazsék láttán legörbül a híresen mosolygó nyusziszáj. A drazsészemek nagyon kicsik, és nagyon kevesek. Éppen hogy csak…. Már az sem lelkesítő, hogy a csokitojás finom és csoki, amolyan megbízható Boci íz. A drazsé mértéke lohasztó. Hiába vonultat fel egy-egy falatnyi mazsolás, zselés, mogyorós variációt. Gyorsan elfogy, emléke kevés.

Össz értékelés (1-5):

Smarties nyúl 38 g  fellelt ár: 95,-

A smarties-ban az a jó, hogy mindenbe bele tudják tenni. Ennek ellenére, vagy éppen ezért a csoki, vagyis a tartó (jelen esetben) nyúl ízénél határozottan jobb a színes cukordrazsé. Kedves nyuszi, bokáig drazséban, virággal a kézben, bizalomgerjesztő, különösen a belül zörgő hang miatt. Összhatásában azonban nem éri el a kiemelkedő élményt.

Össz értékelés(1-5):

After Eight nyúl 125 g        fellelt ár: 469,-

Decens zöld színével, sárga motívumkincsével enyhén távolságtartó a többi színes nyuszi között. Ízvilágára is ez jellemző. A rétegfogyasztóknak szánt mentolos ízű étcsokoládé inkább a felnőtt nyulak kosárkájába kerülhet húsvét reggelén. Nekik viszont kellemes élvezetet nyújt. Aki nem szereti, nem is eszi, de aki igen, az nagyon. A hűvös elegancia az étcsokikedvelő frakciót meggyőzte.

Összértékelés (1-5):

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top