Életmód

Aszalva ettük

Egy idõben azt hittük, csak a szilvát szokás aszalni. Aztán rájöttünk, hogy egyáltalán nem így van. Sõt! Az aszalás mellett a kandírozás, és a csokiba mártogatás is finom mûvelet. Fõleg ha a végterméket mi kóstolhatjuk!

A karácsonyi gyümölcskenyér aszalt barack után kiált! Te tudtad, hogy a mazsola közeli rokonáról van szó? Különösen ha azt tekintjük, hogy mindkettő remek nass. Ha éppen a karácsonyi sütögetéshez spájzoltál be belőlük, vigyáznod kell, meg ne eszegesd egy jó kis keddi sorozatnézős estén! Mert nagyon eteti magát! Mi csak tudjuk! Megkóstoltuk!






Különféle aszalt és kandírozott, csokival megbolondított eszegetni valókat teszteltünk.

Aszalva

Aszalt meggy (magozott aszalt meggy)





Teljesen rendben van! Azt nyújtja, amit egy aszalt meggytől elvár az ember. Vagyis aszalt meggy íze van. Kellemesen savanykás, nagyon finom!

Eper

Az illata roppant bíztató, de néhány kóstolónk szerint ez egyszersmint átverés, mert az illata sokkal jobb, mint ami ezután következik. Túlságosan édes, kicsit zseléhez hasonlító állagú. De azt minden kóstoló megjegyezte, hogy azért eleszegetné, mert nagyon eteti magát!

Sárgadinnye

Nagyon aromás, zselés állagú, és eléggé édes. Utóbbival nem nagyon voltunk kibékülve. A sárgadinnye ne legyen ennyire hivalkodó, inkább legyen szerényebb kicsit. Mi úgy szeretjük!

Sárgabarack (Elmór)

Nagyon finom, visszafogottan aszalt, nagyon jó sárgabarack ízű, mennyei nass, kár lenne gyümölcskenyerekbe elszórni, amikor enni is nagyon finom!

Sárgabarack (Kalifa)

Kissé szárazabb, de ugyancsak jó ízű nassolnivaló. Külön megemlítjük a visszazárható csomagolását, ami igazán háziasszony-barát megoldás!

Csokiba mártva

Mekka – étcsokoládéba mártott datolya





Az édességek mekkájába repít. Így szerényen összefoglalva ezt tudjuk róla mondani. Nagyon finom kombináció mindkettő ízből pontosan annyi, amennyi kell! Csábításhoz kitűnő!

Medina – tejcsokoládés pörkölt manduladrazsé

Hagyományos összeállítás, nem hazudtolja meg magát! Nagyon finom! A roppanós mandula enyhe pörkölt íze, és a csoki édessége isteni egyveleget alkot. Az a baj, hogy nem lehet abbahagyni!

Casablanca – fehércsokoládés, kókuszos törökmogyoró drazsé

Ennek sajnos van egy nagy hibája! Az, hogy hamar elfogy! Mi is alig bírtuk visszafogni magunkat, hogy egyszerre fel ne faljuk. Ha a mesés keletre gondolunk, akkor valami ilyesmi ízeket idézünk magunkban. Nagyon finom, könnyű, szédítő nassolnivaló. Ez lett az első számú kedvencünk!

• További nassolnivalók és receptek itt »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top