Szabadban

Játék virággal: “Anya, képzeld, az óvó néni varázsolt!”

Színes virágok színes vázában, nem kell hozzá más, csak egy átlátszó váza és virág (mondjuk az nem mindegy, milyen!) – amikor az óvó néni ad tippet az otthoni dekorációhoz.

pufifestéket  kevertük ki éppen, amikor az ételfesték láttán a kisfiam megszólalt: “Anya, képzeld, az óvó néni varázsolt, kék vízbe tett virágot és az is kék színű lett. Kipróbáljuk mi is?” Hát persze, hogy kipróbáljuk, hiszen ilyen kíváncsi szemeknek nem lehet ellenállni :-), ráadásul egy ilyen varázslatot én sem hagyhattam ki.

Sebtiben szedtünk is a kertből az éppen virágzó növényekből: nárcisz és százszorszép lett az első kísérleti alany. Az egyik kék, a másik zöld vízbe került.

Játék virággal:

 

Ezek a kis virágok sokkal hangsúlyosabban mutattak a színes vízben, ezután dekorációként fogom alkalmazni, így könnyen lehet színes vázám, olyan színben, amilyenben csak akarom.  Persze ezzel az eredménnyel csak én voltam elégedett, ugyanis a várt színváltozás elmaradt, sem a jácint, sem a százszorszép nem hagyta magát átfesteni!

Hogy miért és hogy sikerült végül mégis a varázslat? Megtudhatod A napfényillata blogról.

Játék virággal:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top