Kert 2013 alrovat

Romantikus fotók a levendulás álomesküvőről

A klastrompusztai romoknál tartották Orsi és Marci esküvőjét, ahol régi tejesüvegekben, vödrökben álltak a gyönyörű virágok. Az egykori szentélyrészt csokrokkal és csipkékkel díszítették.
Levendulás muffin Kattints a galériáért!
Levendulás muffin. Kattints a galériáért!

Szódásüveg és levendula – kissé meglepő, de ez a két dekorációs kellék jutott eszébe Orsinak, amikor esküvőjéről ábrándozott. Szakértelem, lelkesedés és sok véletlen szerencsés összjátéka, hogy végül olyan dekoráció készült el az esküvőre, ami később minden résztvevő kedvence lett. Egy forró nyári délutánon, sok-sok levendula között fogadott egymásnak örök hűséget Orsi és Marci.

A lány Lukász Eszter stylist-virágkötő internetes oldalát nézegetve döntött úgy, hogy közelgő, nyári esküvőjére tengernyi levendulát és régi szódásüveget szeretne a dekoráció főszereplőinek. Megkereste Esztert, hogy felkérje álmai megvalósítására. A történet szinte mesébe illően alakult, Eszter elvállalta a klastrompusztai helyszín díszítését, és bekapcsolódott a munkába. A helyszínen a dekorálásnál, Eszter irányítása alatt többen segítettek.

A lány a pártól maximális szabad kezet kapva találta ki az esküvő apró részleteit. Mivel ők Ausztriában élnek, elektronikusan tartották a kapcsolatot, ami nem mindig volt egyszerű, de Orsi és Eszter türelme, lelkesedése, kreativitása leküzdött minden akadályt. A menyasszony egy nyomdászattal foglalkozó céget vezet, így az eseményhez kapcsolódó menükártyákat, poháralátéteket, ültetőkártyákat maguk tervezték, és egyedileg nyomtatták.

Mécses és levendula

Az esküvő két helyszínen zajlott, a szertartás a klastrompusztai romoknál, az ebéd és a buli pedig az onnan tíz percre lévő Kesztölcön, egy panzióban. Az 1200-as években alapított pálos kolostor 1543-as felégetése óta rom, gyönyörű, igazi romantikus vidéki esküvőhelyszín.

A díszítés kitalálásakor a romtemplom hangulata határozta meg a stílust. Régi tárgyak, sok kézzel festett, fa irányítótábla és sok-sok természetes hangulatú virágdekoráció várta az ünneplőket. Harangvirág, rezgő, liziantusz, levendula sorakozott régi tejesüvegekben, vödrökben, talicskában. A házasságkötéshez az egykori szentélyrész szolgált helyszínül, amit Eszter szintén csokrokkal és régi csipkékkel díszített. A menyasszony csokrát, a szülőknek szánt köszöntőcsokrokat, a kitűzőket és a koszorúslányok kardíszeit mind a dekorációval azonos virágokból kötötte meg Eszter.

Katt a képekért!
Katt a fotósorozatért!

Az étteremben a vadásztrófeák helyére levendulakoszorúk kerültek, az asztalokra régi szódásszifonok, többségük pedig újratöltve várta a vendégeket. A hangulatos kertben és az abból nyíló étteremben igazi rusztikus hangulatot teremtett Eszter és csapata. Mécsesek, levendulacsokrok, kedves köszönőajándékok látványa fogadta a vendégeket. Félnapos munka után a sok, egymással harmonizáló apró részlet varázslatos képpé forrt össze, méltó hátteret biztosítva egy felejthetetlen nap örömének.

Még több levendulás írás a Nők Lapja Kert különszámában!Álomesküvő levendulával

A tartalomból:

– Magyar Provence – Két nő és egy levendulamező
– Neveljünk levendulát!
– Négy arc, három kert: Koszta Ernő és McMenemy Már, Kökény Benő,     Kruták Zsófia
– Interjú Bálint gazdával
– Trend – Terasz három stílusban
– Ültetési kisokos – Mediterrán gyümölcsöt a kertből
– Terülj, terülj asztalkám: receptek az erdő, mező növényeivel

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top