Napi tipp

Legyen a kertünk dísze a rebarbara!

Ízletes levélnyeléért termesztjük a tavasz legkorábbi zöldségét, a rebarbarát. Már akkor hajtani kezd, amint a talaj felenged. Házi krémlevest, lepényt, kompótot készíthetünk belőle.

Legyen a kerted dísze a rebarbara!A rebarbara terjedelmes bokorrá növő évelő növény. Hatalmas levelei és piros levélnyelei miatt akár dísznövénnyé is avanzsálhat.

Az idősebb töveken a levelek közül magasra emelkedik a virágszára, rajta sok, apró, fehér szirmú virággal. Ha nem akar magot érlelni, akkor a virágszárat mielőbb törje ki, mert sok tápanyagot von el a levelektől.

Március végén szaporítható

    
A rebarbara mindenütt megterem, de szereti a napos, helyet és a tápanyagokkal bőségesen ellátott talajt. A leggyorsabban tőosztással vagy az idős bokrok tövéből előtörő sarjakkal március végén szaporítható. A magvetésből csak két-három év múlva lesz kifejlett tő.

A tövekről a levelek szedését már március közepén meg lehet kezdeni és május végéig folytatni. A leveleket csavarással törjük, és nem vágjuk, egyszerre lehetőleg ne kopasszuk meg a bokrot.

Hogyan ültessük, mit főzzünk belőle? Folytatás a Hobbikert.hu oldalon >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top