Cicapalota helyett: milyen bútorra vágynak a macskák?

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Nem az a gazdi szeret jól, aki kedvencének méregdrága cicapalotát vesz, hanem az, aki izgalmas mászólehetőségeket biztosít. Mutatunk pár remek példát!
2019. 03. 10. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Előfordul, hogy a városi gazdik túlzásba esnek, amikor cicájuknak, kutyájuknak vásárolnak. Sok ebtartó még csak nem is gondolkodik, hogy kiadjon-e nagyobb összeget mondjuk a legújabb trend szerinti fodros kutyaszoknyáért, kézzel festett etetőtálért, divatos pórázért, vagy épp egy strasszal kirakott, nyakba akasztható bilétáért.

A macskák létrát vennének

Az otthon dekkoló cicákat másként kényeztetik: luxuskosztümök helyett méregdrága cicabútorokkal halmozzák el őket. Ezeknek az odúval, fekvőkosárral és kaparófával, esetleg rúdra erősített kilátóegységgel ellátott komplexumoknak az ára 10 ezer forintnál kezdődik, de a bonyolultabb, akadálypályának is beillő darabok akár háromszor ennyibe is kerülhetnek. A cicaházzal csak az a gond, hogy a macskának vagy azonnal megtetszik, és akkor birtokba is veszi, vagy magasról lesajnálja a dolgot. Esetleg még a fejét is elfordítja.

A macskák létrát vennének

 

„Az lehet ilyenkor a baj, hogy nem került elég magasra a cicabútor, márpedig a macskákra jellemző, hogy szeretik fentről figyelni az eseményeket – magyarázza dr. Budik Edit állatorvos. – Én valószínűleg nem költenék pénzt ilyen holmira, hiszen az inkább a gazdi hiúságát, nem pedig a macskák valódi igényeit elégíti ki. De ha már megvan, megoldást jelenthet az áthelyezés. Jó, ha a házikó minél magasabb pontra kerül. Persze ennél sokkal jobb ötletnek gondolom a valódi cicakomfort kialakítását.”

A macskák létrát vennének
 

„Az almolást, illetve a karomélesítésre szolgáló felületet és egy nyugodt sarokban az alvási lehetőséget minden körülmények közt biztosítani kell – tette hozzá. – Erre a célra tökéletesen megfelel például egy leselejtezett pokróccal bélelt nagyobb cipősdoboz. A cicák kóborolni és nézelődni szeretnek, ezért alakítsunk ki számukra a lakásban mászófelületeket, járatokat, macskaajtókat.”

A macskák létrát vennének

 
Összeszedtünk még jó néhány példát a két végletre, a feleslegesen flancos és az olcsó, otthon is elkészíthető cicabútorokra. Megmutatjuk a legérdekesebb megoldásokat:

   

  Olvass tovább

  Hozzászólások
  Kérdőív: Sasszemklinika

  Sasszemklinika

  Válaszolj a kérdésekre, és nyerd meg a Sasszemklinika értékes ajándékát!