Több ezer forint a kötelező kutyachip

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Jövőre minden négy hónaposnál idősebb kutyát kötelező lesz chippel megjelölni, így a kutyus gazdiknak már csak másfél hónapjuk maradt a törvény betartására.
2019. 11. 20. |

Kövess minket!

f Ajánlom

2013. január elsejétől kötelező lesz a tulajdonosoknak a házi kedvencüket egyedi chippel megjelöltetni, így már nem sok idejük maradt az év végéig. Az egyedi azonosítóval még nem rendelkező állatok gazdáinak január elsejéig kell elvégeztetniük az állatorvosi beavatkozást. Az oltáshoz hasonlóan pár perc az egész, és 3500 forintnál többet nem kérhetnek érte az állatorvosok. Ebben benne van a chip és a beültetés díja, valamint a regisztráció az országos ebadatbázisba.

Kötelező lesz a kutyachip

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint ez majd megkönnyíti a kutyák nyilvántartását, könnyebb lesz az elveszett, ellopott állatok nyomára bukkanni, és ezzel csökkenhet a kóbor kutyák száma. 

A rendelet betartását a helyi jegyző és az állat-egészségügyi hatóság ellenőrizheti.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások

arpibi 2012-12-17 22:22

Aki kitalálta fizesse meg NEM kötelezhetnek olyan dolog vásárlására amit nem kérek! Így majd még több lesz a kóbor kutya. A baleseti adó mellé már újabb pénzlenyúlás! Parlamenti ??? lehet az érdekelt ebben is mint a kórházi széfekben.Mi kéne kérjük hogy legyen nekik sikkasztási adó, ha sikkasztanak "ne talán"akkor legyen miből finanszírozni.Lassan repülők leszünk , botkormányunk már van!:(

cabron 2012-12-06 12:23

A cukros dolgok nálunk is tiltólistán vannak. Zéró toleranciával. Lehet, hogy túlzás, de még háztartási kekszet sem rágcsálnak. :)

annakatalin 2012-12-06 12:12

A Budai Kisállat Klinikán (Örmezei laótelepen) egész decemberben 3.000 ft a chippelés minden állatnak!!! Lehet egy picit spórolni!

ezanick* 2012-11-23 16:41

Amugy ma mar van biztositas a kutyakra is :)

nem tudom pontosan mi foglaltatik benne, de erdemes megnezni esetleg, mutetek stb.

ezanick* 2012-11-23 16:40

Igy van. Tobbek kozott az o dolguk az uton elhalt allatok osszeszedese pl.

 

Maxim 2012-11-23 16:11

Ja, és még annyi, amikor elmész az állami rendelőbe a fogaidat megcsináltatni a TB által alkalmazott fogorvoshoz, és ott fizetsz a tömésért/pótlásért/miegyébért -- számlára! --, akkor az a fogdoki is magánorvos? Vagy magánkereskedő az a bolti eladó is, akinek fizetsz a megvásárolt áruért? Vagy, ha nincs TB-d -- mert ilyen is van -- és fizetned kell az állami kórházban elvégzett gyógyító munkáért, akkor az váltott magánkórházra hirtelen? Asszem, nálad van egy kis fogalomzavar.

Maxim 2012-11-23 16:00

Ugye most viccelsz? A te érvelésed mentén akkor minden állatorvos magánpraxisban dolgozna csak. Ez pedig nem igaz. Ha jól tudom, az egyetemek mellett az önkormányzatok is  tartanak fenn állatorvosi rendelőt, az ott dolgozó állatorvos nem magánpraxisban dolgozik, hanem a rendelőt működtető cég dolgozójaként. Mivel az állatgyógyászati termékek nem támogatottak, természetesen ki kell fizetni az árukat. 

Mit nem lehet ezen érteni? 

Kérdőív: Augusztusi bögre

NLCafé

Itt az NLCafé augusztusi bögrés játéka! Válaszolj kérdéseinkre, és nyerd meg az NLCafé új, egyedi designer bögréinek egyikét!