Kerti dekor

Csináld magad: függőkert kosárkákból

Néhány helyes kosárból és kötélből könnyen összerakhatjuk ezt a csinos függőkertet az erkélyre vagy a kertbe. Gyümölcstartónak vagy törölközőtartónak is használhatjuk.

Ha kevés a helyünk a kertészkedésre az erkélyen, vagy csak féltjük a fűszernövényeinket a kertben ügyködő kutyánktól és a kíváncsi kisgyerekektől, akkor erre tökéletes megoldás lehet egy kosárkákból összeszerkesztett függőkert. Ezt könnyen összeállíthatjuk egy délután alatt, és a kosarakon kívül csak kötélre, virágföldre és a növényekre lesz hozzá szükségünk.

Fotó: beautifulmess.com
Fotó: beautifulmess.com

1. Szerezzük be a kosarakat, csak arra figyeljünk, hogy legyenek elég mélyek a virágok elültetéséhez, de ne is legyenek majd túl nehezek, ha megrakjuk őket földdel.

2. Rendezzük el a növényeket még cserepestől a kosarakban, hogy lássuk, hogyan fognak elférni. Vegyük figyelembe, nagyjából mekkorára fognak megnőni, és ez alapján számoljuk ki a kosarak közötti távolságot.

3. Vágjunk le eszerint két darabot a kötélből
úgy, hogy mindegyik

Ültess, alkoss, lazíts!
Hangolódj a tavaszra a Nők Lapja Café Kert oldalán!

– Minden nap friss tippek és inspiráló fotók
– Aktuális teendők Bálint gazdától
– MonJardin!: profi konyhakerti tanácsok
– Csináld magad!: ötletek kertbe és erkélyre

kétszer végigérjen a kosarakon, és hagyjunk még rá kétszer egy métert az akasztóhoz.

4. Fűzzük át a kötelet a felső kosár elején, és addig húzzuk, amíg egy méter nem marad felül. Kössünk rá két csomót a kosár alján, ez fogja megtartani. Folytassuk ugyanígy, majd fölfele a kosarak hátulján, és közben folyamatosan ellenőrizzük, hogy egyenlőek-e a távolságok. Ismételjük meg ugyanezt a másik kötéllel a kosarak másik oldalán.

5. Akasszuk fel a függőkertünket, és ellenőrizzük még egyszer, hogy egyenesen állnak-e a szintek. Ha nem, igazítsuk ki őket.

6. Próbáljuk bele a növényeket még egyszer.

7. Töltsük meg a kosarakat földdel, és kezdjünk el ültetni. Ha félünk, hogy kifolyik a föld, akkor kibélelhetjük őket geotextillel.

8. Akasszuk fel őket, és öntözzük meg a növényeket.

Ugyanezzel a módszerrel készíthetünk tárolót a konyhába a zöldségeknek és gyümölcsöknek, vagy a fürdőszobába a tisztálkodószereknek, törölközőknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top