Kerti dekor

Csináld magad: kiskert tojáshéjban

Egyszerű és olcsó tavaszi dekoráció a konyhaablakba, amit a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk.

Amíg kinn nem akar eljönni a tavasz, növeszthetünk odabenn is friss hajtásokat, ha már a húsvéttal a természet megújulását is ünnepeljük. Ezzel a kis dekoratív minikonyhakerttel egyszerre kerülhetünk húsvéti és a tavaszi hangulatba.

Fotók: Momtastic
Fotók: Momtastic

A hozzávalók:

Néhány tojás

Virágföld

Búzamagok

Kis kavicsok



Fogjunk meg egy tojást, és egy késsel óvatosan vágjuk ki a tetejét. Hogy a tojás belseje se vesszen kárba, csináljunk belőle rántottát. Ha minden tojást kiürítettünk, mossuk meg őket, és várjunk, amíg megszáradnak. Tegyünk pár apró kavicsot a tojások aljába, így el tud folyni a víz, majd rakjunk rá egy kis földet. 



Csináld magad: kiskert tojáshéjban

Ültessünk el egy kevés búzaszemet a földbe, és hintsünk még rá egy kis földet, épp csak annyit, ami eltakarja a magokat. Locsoljuk meg őket, és tegyük őket az ablakba. 2-3 nap múlva kihajtanak, és egy hét múlva már gyönyörködhetünk a kinőtt búzafűben, ami egyébként rettentő egészséges, de a látványuk is szemet gyönyörködtető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top