Kert és balkon

25 fok is lehet a jövő héten

A jövő héten folytatódik a változékony idő, többször várható zápor, zivatar, időnként a szél is megerősödhet, ugyanakkor melegszik is az idő, napközben akár 25 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzésében.

Hétfő reggel, délelőtt, illetve estefelé a Dunántúlon lesznek erősen felhős területek, ezért ott kevesebb, másutt a gomolyfelhő-képződés mellett több lesz a napsütés. Több helyen lehet számítani záporra, zivatarra, nagyobb eséllyel az északi országrészben és a Dunántúlon. Napközben megélénkül a szél is. Zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 5–10, a legmagasabb 18–23 fok között várható.

Kedden sokfelé várható zápor, zivatar. Helyenként megélénkülhet a szél, zivatar környezetében átmenetileg meg is erősödhet. A minimum-hőmérséklet 6–11 fok között valószínű. Nappal 19–24 fokig melegszik a levegő.

Szerdán szórványosan valószínű zápor, helyenként zivatar. Néhol megélénkül, zivatar idején meg is erősödhet szél. A leghidegebb órákban 7–12 fok várható. A nappali maximum-hőmérséklet 20–25 fok között alakul.

Csütörtökön már több helyen megerősödik a szél. Gyakran lesz erősen felhős az ég, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Szórványosan zápor, zivatar is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, a legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, csak kevés napsütés lehet. Néhol megerősödik a szél, többfelé várható eső, záporeső, helyenként zivatar. A leghidegebb órákban 9-15 fok lehet, napközben 15-21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen valószínű zápor, zivatar is. Helyenként megélénkül, zivatar idején meg is erősödhet a szél. A minimumhőmérséklet 8-14 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 16-22 fok között alakulnak.

Szórványosan vasárnap is számítani lehet záporra, zivatarra, és csak néhány órára süthet ki a nap. A szél helyenként megélénkül, zivatar idején meg is erősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-13, a legmagasabb 18-23 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top