Kert és balkon

Gyors sikerélmény: vitamindús csíra 3 nap alatt

Búza-, brokkoli- és mustármag került az asztalunkra, de más izgalmas csíranövényekkel is próbát tehetünk, mint például az árpa, köles, lencse, csicseriborsó, napraforgó, retek vagy zsázsa. Tanuljunk meg csírát nevelni három nap alatt.

A csíráztatást egyszerűen megoldhatjuk, akkor is, ha nincs kertünk vagy erkélyünk, ráadásul nem költséges, mindössze pár hozzávaló szükséges hozzá. A legnagyobb előnye pedig, hogy szinte azonnali sikerélményt nyújt, hiszen a “vetéstől” számított pár napon belül már le is arathatjuk a termést.

A csírák gazdagok ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben és antioxidánsokban. Elősegítik a tápanyagok felszívódását és a salakanyagok kiürülését a szervezetünkből. Rendszeres fogyasztásuk kedvezően hat a vérnyomásra és csökkenti egyes érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Milyen magok alkalmasak a csíráztatásra?

Meglehetősen széles a skála: a választék a különböző gabonaféléktől és hüvelyesektől kezdve a zöldségeken és olajos magvakon át a fűszernövényekig és fűfélékig terjed.

Csíra 3 nap alatt

 

Fontos, hogy csak kiváló minőségű, ellenőrzött forrásból származó magokat használjunk az otthoni csíráztatáshoz. Kertáruházakban, bioboltokban beszerezhetjük a szükséges mennyiséget.

Vigyázat! Kártevők és kórokozók ellen vegyszerrel kezelt kerti vetőmagot semmiképpen ne csíráztassunk étkezési célra!

A mi üvegeinkbe búza-, brokkoli– és mustármag került, de más népszerű csíranövényekkel is próbát tehetünk, mint például az árpa, köles, lencse, csicseriborsó, napraforgó, lucerna, retek vagy zsázsa.

Mi kell hozzá és hogyan is csináljuk? Részletek a hobbikert.hu-n!

Gyors sikerélmény: vitamindús csíra 3 nap alatt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top