Kert

Miből lesz a virágláda?

Takarékos és kifejezetten divatos megoldás gyári virágládák helyett eredetileg más funkciójú tárgyakba virágokat ültetni, de nem minden holmi alkalmas erre. Összeszedtük, milyen tárgyakat használhattok, és hogyan kell felkészítenetek őket "új életükre".

Miből lesz a virágláda!?

Fontos, hogy a virágláda el tudja vezetni a vizet, ugyanis ha a víz pang az alján, a növények megbetegedhetnek, rothadásnak indulhatnak. Ha a virágládaként újrahasznosítandó tárgy alján nincs semmiféle lyuk, mindenképp fúrj rá néhányat! A másik véglettől viszont óvakodni kell: az olyan cuccok, melyekből egy szimpla nyári eső kapásból kimossa a földet, nem felelnek meg virágládának.

Azok a tárgyak, melyeket egyáltalán nem kültéri használatra terveztek, értelemszerűen nem alkalmasak arra, hogy a teraszon vagy a kertben álljanak. Virágládák csakis kellőképpen strapabíró anyagból készült holmikból lehetnek, melyek állják az időjárás legváltozatosabb Miből lesz a virágláda!?viszontagságait is.

Mielőtt virágokat ültetnél bele, a lehetőségekhez mérten újítsd fel a tárgyat! Mindenekelőtt alaposan tisztítsd meg, súrold le róla a szennyeződéseket, rozsdafoltokat! Ha szükséges, javítsd ki, fényezd fel, fesd át vagy dekoráld!

Néhány konkrét tárgy, melybe – a fenti tanácsokat betartva – egész nyugodtan ültethetsz virágokat: régi fazék, csupor, gumicsizma, klasszikus fém tejesbödön, fémvödör, üdítős doboz, konzervdoboz, leselejtezett talicska, faláda, mosogató vagy mosdókagyló, esetleg egy formásabb kád, merészebbeknek vécékagyló. Nézd csak meg a fotókat, milyen eredeti és ötletes a kertbe került tányéros-csapos ágyás!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top